Sport

Még mindig találni pozitívumot az NB I-ben

Turcsik Norbert

2015. február 27. péntek 08:15

A mai MTK–Paks bajnokival elkezdődik az NB I tavaszi szezonja. A negatívumok mellett kisebb erőfeszítések árán azért találtunk olyan tényeket is, amelyek a magyar foci jó hírét keltik.

Pró

Meglesz a 800. is Garaminak?
785. NB I-es bajnokiján ül majd a kispadon a hétvégén az MTK szakmai igazgatója, Garami József. A 75 éves szakember ezzel természetesen csúcstartó a magyar bajnokságban. A hét elején még a legidősebb aktív edzőnek is ő számított Európában, csakhogy azóta az FTC korábbi horvát edzőjét, a 76 éves Stanko Poklepovicot kinevezték a Hajduk Split élére.

Elismerik az új stadionjainkat
4. lett a debreceni Nagyerdei Stadion a 2014-ben átadott futballarénák különversenyében – nemzetközileg elismert és tapasztalt építészek szavazatai alapján. A szakmai zsűri a vizuális hatást, a környezetet, az innovációt és az ár-érték arányt vette figyelembe. A ferencvárosi Groupama Aréna nem jutott be a legjobb tíz közé.

Európa legjobb védelme
2,83 meccsenként kapott gólt eddig a Videoton ebben a bajnokságban, ami egyedülálló Európában. A magyar csapat az eddigi 17 forduló alatt mindössze hatszor kapitulált. A Vidit a szerb Crvena Zvezda követi 2,66-os, valamint a bosnyák HSK Zrinjski 2,5-ös átlaggal.

Kontra

Brutális büntetések
7,7 millió forintos pénzbüntetésnél jár az idényben az Újpest, amely toronymagasan a legtöbbet fizette be az MLSZ kasszájába szurkolói megbotránkoztató viselkedése miatt. A lila-fehéreknek ráadásul az FTC elleni őszi bajnokijukon történt rendbontás következtében életbe lépett egy szektorbezárásos büntetés is, így a következő két hazai bajnokijukon a fél stadionjuk zárva lesz.

Elmaradnak a nézők
2345 volt az átlagnézőszám az őszi 17 fordulóban. Habár ma már igen szigorúan szabályozzák – szurkolói kártya, beléptetőkapu, vénaszkenner – a meccsre járást, sok klub még mindig nem hozza nyilvánosságra a pontos nézőszámokat, ám a rendelkezésre álló adatok így is csökkenést mutatnak. Az új stadionok ellenére az előző idényhez képest eddig 624 fővel kevesebben mentek átlagban NB I-es meccsre.

Még mindig sok a légiós
144 külföldi futballista található jelen állás szerint az NB I-es csapatok kereteiben. Ez azt jelenti, hogy az őszhöz képest öttel csökkent a légiósok száma, ám még mindig 35 százalékos az arányuk, vagyis minden harmadik magyar élvonalbeli focista külföldi.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

Grandiózus magyar filmfesztivál lesz idén is a Balatonnál

life.hu

Kapcsolódj ki Magyarország legjobb fürdőiben! - Tested és lelked is új erőre kap

magyarnemzet.hu

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Három Call of Duty még biztosan jön PlayStationre

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó