Sport

Gyarmati Dezsőnek ajánlotta aranyát Szilágyi Liliána

Szabó Sándor

Létrehozva: 2014.09.16.

Sokat nem pihenhetett Szilágyi Li­liána, az ifjúsági olimpia kétszeres aranyérmese. Előbb Assisiben járt, majd kórházban fekvő nagymamáját, Bara Margit színművésznőt látogatta meg.

A magyar ifi sportolók hat első helyet szereztek Kínában, és azok egyharmadát a 17 éves úszó Liliána szállította a 100 és 200 méteres pillangón kiharcolt sikerével. A reménység – aki a háromszoros olimpiai bajnok pólós, Gyarmati Dezső unokája – elújságolta, mivel egyházi iskolát végez, osztálytársnői társaságában néhány napos olaszországi zarándokúton vett részt Assisiben.

Ami az olimpiát illeti, az egykori úszó olimpikon édesapja, dr. Szilágyi Zoltán jelenléte ezúttal is megnyugtatóan hatott rá. – Finoman szólva nem kedvelem az injekciós tűt – kezdte Liliána. – Erre amint megérkeztünk az olimpiai faluba, rögvest vérdoppingvizsgálatra rendeltek, ráadásul a 200 pillangón elért győzelmem után újra engem pécéztek ki maguknak az ellenőrök. Apám intett, nyugalom, ezen is túl kell esni. Szerencsére a két procedúra nem akadályozott meg abban, hogy később a 100 pillangót is megnyerjem…

Liliána más sportágban is járatos, ezt ottjártunkkor bebizonyította. Tízéves húgával, Gerdával vívott házi rangadót kungfuban, ráadásul ügyesen skateboardozik. Kérdésünkre, a jövőben is pillangókisasszonyként üdvözölhetjük-e, a 17 éves bajnoknő azt válaszolta: visszatérhet a gyorshoz, és talán a vegyessel is próbálkozik.

– Néhai apósom, Gyarmati Dezső azt tanácsolta Liliánának, ha valamit eltervez, azt tűzön-vízen vigye keresztül – említette az édesapa, Szilágyi doktor. – Nankingban a 200 méteres szám utáni eredményhirdetést követően elmondta, a himnuszt hallgatva boldogult nagyapjának ajánlotta fel első aranyérmét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek