Sport

Szuperkapusokat nevel Bartalos

szabó

2014. január 27. hétfő 08:15

Azért dolgozik, hogy kapusai a ficakból is kiszedjék a labdát. Ráadásul feleségével, felesége, Judit asszony példás összhangban van, aki gyógytornászként segíti.

A munkavégzés szempontjából paradicsomi állapotok uralkodnak Balatonalmádiban, ahol az egykori 325-szörös válogatott kézilabdázó Bartalos Béla és felesége, Judit asszony példás összhangban dolgozik. Harmóniájuk érthető, hiszen Béla huszonegy évig tevékenykedett a kuvaiti kézilabdasportban, eközben neje az emír családjának személyi trénereként fáradozott.

Négy éve pompás termet rendeztek be a Balaton partján, ahol operáció után lévő és beteg embertársaik regenerálásával, no meg kézilabdakapusok felkészítésével foglalkoznak különleges módszereikkel.

– Judit korábban a 4x4,5 méteres pincénkben dolgozott – magyarázta Bartalos, aki a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia és a női utánpótlás-válogatottak ka­pus­edzője. – Termünkben most rehabilitál, jómagam pedig kapusfelkészítéssel foglalkozom, jönnek hozzánk az ország minden részéből.

Családi házukban látogatóik izmát nyújtják, lazítják, erősítik. Csontos Máté junior válogatott átlövő például térdkalácsműtétje után három hónapra leköltözött a házaspárhoz. – Saját ötlet alapján elkészíttettem a kézisek rexflextábláját – büszkélkedett Béla –, mely három perc alatt hatvan fény- és hangjelet ad ki, ugyanis egy meccsen nagyjából ennyi lövést kap egy kapus. A labdát formázó üvegburok érintése a feladat. Az értékeket tárolom, így ellenőrizhető, ki és miként fejlődik.

Csodájára járnak Juditnak

A fővárosi Szabó György gyógytornász módszereit átvevő, továbbfejlesztő Judit ottjártunkkor egy olyan hölggyel foglalkozott, akit a zebrán gázoltak el, agysérülést szenvedett, ám a beteg már jár. Az ízületet, izomzatot tehermentesítő, egyben erősítő hevederek és számtalan okos berendezés tartozik Bartalosné arzenáljába, nem csoda, hogy gerincbetegségektől és más testi nyavalyától szabadulni igyekvők dicsérik hozzáértését. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Jelentős támogatást kap az egyik vezető magyar mezőgazdasági vállalat

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok