Sport

Szétszéledt a bronzcsapat

Bors

Létrehozva: 2014.01.07.

Vass Ádám elképzelhető, hogy a belga Oostendétől hazatér az MTK-ba. A középpályás is tagja annak a generációnak, amely vb-bronzot nyert a 2009-es U20-as vb-n, sokuk karrierje lefelé vezet.

Vass Ádám: az idén 26. életévét betöltő Vass a Stoke City-ben nőtt fel, ott játszott akkor is, amikor a leggyakrabban számítottak rá itthon. Majd a Bresciában szerepelt, később a román Cluj-ban játszott, most az Oostendében focizik, hamarosan az MTK-ban köthet ki.

Koman Vladimir: teljesen eltűnt a látókörünkből az ukrán–magyar Koman, aki a Sampdoriában nevelkedett, majd a Bariba igazolt, onnan a Monacóhoz került, de alig játszott. Most az FC Uralban játszik, az isten háta mögött.

Németh Krisztián: a Liverpool egykori focistája megjárta a hadak útját, Angliából Görögországba vezetett az útja, majd itthon állomásozott egy kicsit, most Hollandiában focizik, a nem éppen acélos Rodában, igaz, ott legalább gólokat rúg.

Filkor Attila: az Interből kisebb olasz csapatokba adták kölcsön, majd ugyanezt tette vele a Milan is, most a francia második ligás Chateauroux focistája, a válogatott közelébe sem tud kerülni.
Gulácsi Péter: talán ő az egyetlen, akinek felfelé vezetett az útja, a Liverpoolból ugyanis előbb a Hullba vezetett az útja, most viszont az osztrák Red Bull Salzburg első számú kapusa.

Debreceni András: a Honvéd egykori csapatkapitánya majdnem egy évet kihagyott, mert nem hosszabbított a kispestiekkel, most próbál magára találni a Diósgyőrben.

Korcsmár Zsolt: Újpest után a norvég Brannhoz került, most a német második ligás Fürth játékosa. Koman mellett ő az egyetlen, aki gyakran szerephez jutott a válogatottban.

Futács Márkó: Fradi, Nancy, Bréma, Portsmouth, Blackpool, DVTK: ebben a csapatokban játszott a csatár, legnagyobb sikerei idején Brémában, ehhez képest a Diósgyőr visszalépés.

Varga Roland: Bresciából Újpestre, majd onnan a Foggiába került a focista, aki ugyan Győrben bajnok lett, az olasz bajnoksághoz képest mégiscsak visszalépés a magyar, de legalábbis stagnálás.


Gosztonyi András: az MTK-ból a Vidihez került, ott bajnok lett, a DVTK-ben csak csere.

Présinger Ádám: A Sándor Károly akadémián nevelkedett nagy reményekkel, a Videotonban folytatta, ahonnan a szebb múltú Vasashoz került, most Pápán focizik.

Balajti Ádám: ő volt a bronzcsapat egyik kakukktojása, a kevesek egyike, aki nem légiós vagy akadémistaként került a csapatba, a DVTK-nál azonban nem horgonyzott le, ment a DVSC-be, ma az NB I újoncánál, a Mezőkövesdnél focizik.

Bajner Bálint: a West Ham játékosa volt, amikor az utánpótlás-válogatottban játszott, majd egy honvédos kitérő után a Dortmundhoz került, most a második csapatban focizik, még kérdéses, hogy ez felfelé ívelő karriernek számít-e.

Nikházi Márk: az MTK-ban nemigen játszott, ezért került a DVTK-hoz.

Stieber Zoltán: Sok csapatnál megfordult: Aston Villa, Koblenz, Aachen, Mainz, most a második ligás Fürthben alapember, ha lassan is, de inkább felfelé ívelő a karrierje.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek