Sport

Minden idők legszörnyűbb magyar focistasérülései 18+

Bors

Létrehozva: 2013.11.23.

A magyar bajnokság színvonalában és keménységében sem mérhető mondjuk az angol Premier League-hez, de ha súlyos sérülésekről van szó, sajnos mi sem szégyenkezhetünk. A legsúlyosabb törésekből, szakadásokból szemezgettünk. Tényleg csak erős idegzetűeknek.

Romanek János - Keller József

1992-ben egy Fradi - Vác meccsen Keller József rúgta le szabályosan váci ellenfele fejét. A felvételen látható, hogy a pálya közelében levőket is sokkolta az eset, aminek egy eltört állkapocscsont lett a vége.

Csertői Aurél - Mátyus János

Talán sokan emlékeznek a TV2 által leadott felvételre. Az eset még az 1998/99-es szezonban, a Honvéd - Fradi bajnokin történt, amikor Mátyus János, a zöld-fehérek játékosa rácsúszott Csertői Aurél lábára. A szerencsétlen kispesti nyilt lábtörést szenvedett. 

A brutális belépőt, illetve Csertői lábát nézni is borzasztó, de az igazán sokkoló az egészben a szerencsétlen játékos jajveszékelése. Mátyus pirosat kapott, Csertői pedig örülhetett, hogy nem tört derékba egész pályafutása. Ahhoz, hogy érezzük a kispesti drukkerek Mátyus elleni dühét, elég csak beleolvasgatni a youtube-os videó kommentjeibe.

Véber György - Nagy Sándor

Bár egy szezonnal előbb történt, de majdnem ugyanolyan brutális belépőt láthattunk az 1997/98-as Újpest - Diósgyőr meccsen, ahol a vendégek játékosa, Nagy Sándor törte ketté a lila-fehér kedvenc Véber György lábát.

A meccset Tornyi Barnabás, a diósgyőriek edzője sem úszta meg, őt az újpesti drukkerek dobták fejbe egy kővel.

Leonardo - Marek Strestík

Akik figyelemmel kísérik a magyar bajnokságot, biztosan emlékeznek még a tavalyi szezonban történt sérülésre, amit a Fradiban játszó cselgép, a brazil Leonardo szenvedett el (a videón 11:40-től), miután a győri Strestík úgy csúszott rá a lábára, hogy szárkapocscsont-törést szenvedett.

Az eset után Ricardo Moniz, a Fradi edzője is kifakadt, de a szlovák légiós azt sem tette zsebre, amit a drukkerektől kapott. Strestík példaértékű büntetéssel, fél év eltiltással sújtották. Ez valószínűleg - a bocsánatkérés ellenére sem - nem hatotta meg Leonardót, mert egy ideig az is kérdéses volt, tudja-e valaha folytatni.

Szlezák Zoltán

A 1999/2000-es szezonban megint egy újpesti, Szlezák Zoltán szenvedett nagyon csúnya sérülést. Az akkor még vasasos Kabát Péterrel futottak a labdáért, de Kabát vétlen volt, Szlezáknak egyszerűen leragadt a lába, aminek az lett a vége, hogy leszakadt a térdkalácsa.

Bruno Moraes

Szinte pontosan egy éve szenvedett kettős alkarcsonttörést az újpesti Bruno Moraes, aki egy ütközés után érkezett rosszul a földre.

Talán a sors keze, hogy ez a sérülés is egy Diósgyőr elleni meccsen történt, ráadásul Moraes szerezte csapata vezető gólját.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek