Sport

Kedvesével égeti magát Kökény Roland

tr

Létrehozva: 2013.11.19.

Kedvese, Szalai Vivien újságíró irányításával akarja folytatni pályafutását Kökény Roland olimpiai bajnok kajakos. Ja, hogy a hölgy nem edző? Nem baj, majd kitanulja a szakmát.

Napok óta azt hallani, hogy Szalai Vivien felcsap edzőnek, és vele folytatja kajakos karrierjét Kökény Roland, de az ötlet annyira abszurdnak tűnt, hogy mindenki azt hitte, a sztárpár csak hülyéskedik. De nem, a Nemzeti Sport megírta, hogy az újságíró elmegy egy edzői iskolába, és mivel Kökény jelenlegi trénere, Kiss István szerint is jó szeme van a szakmához, biztosan megállja a helyét ebben a műfajban is.

A sokoldalú tehetség újságírói karrierjét váltotta fel az íróira, prostituáltakról szóló könyvei repítették a mostani magasságokba, olimpiai bajnok szerelmével pedig még többre vágynak. A Nemzeti Sport teljes joggal felvetette: talán azért döntöttek így, mert Szalai kapná ezentúl az edzői jutalmat, de Kökény megnyugtatta a közvéleményt, jótékonysági célra fordítják majd a pluszbevételeket.

Kíváncsiak voltunk Szilárdi Katalin véleményére, aki olimpiai bajnokot csinált Kökényből, és aki akkor, amikor bajnok lett Roland, egy szót sem szólt azért, hogy az olimpiai aranyért járó jutalmat nem ő, hanem Kökény szponzora kapta. De a mostani döntést, amely kihathat Kökény és Szilárdi jelenlegi tanítványának, Dombi Rudolfnak a párosára, már nem hagyja szó nélkül.

– A reggeli edzés előtt a fiúk elviccelődtek a történettel, de amúgy egy nagyon komoly dologról van szó – kezdte Szilárdi, akinek a legmagasabb edzői képesítése van, mellette pszichológiát végzett, 27 éve dolgozik trénerként. – Komoly veszélybe került a párosuk, amelyet az olimpia előtt másfél évig én készítettem fel, és nyert. Most, hogy már mindenki beleszól, lecsúszik az aranyakról. A vb előtt két héttel előfordult, hogy Vivien ült be helyettem a motorosba, idén már nem tudtunk rendesen dolgozni.

Szilárdi elmondta: az edzői munka kemény, sok tudást, tapasztalatot igényel, évente több hónapot töltenek külön családjuktól, minimum húsz hétvégén versenyekre utaznak. Hajnalban indulnak az edzésre, nap mint nap újat tanulnak, újabb és újabb kihívások elé néznek.

– Néhány hónapja az Eb-re menet a repülőn Roland összeszólalkozott Kozák Danuta párjával, aki ugye egyben az edzője is – folytatta Szilárdi. – A vitát úgy zárta le Roland, hogy „te nem is vagy edző”. Most pedig előáll egy ilyen ötlettel. Sajnos ezzel Viviennek is rosszat tesz, ez a közeg soha nem fogja befogadni, mert nincs mögötte a sok munka, tudás és lemondás, ami a sikerekhez kell.

Nem értik, mi a baj

Ábrahám Attila, a kajakszövetség főtitkára az üggyel kapcsolatban azt mondta, nem hiszi, hogy Kökényék döntése minősítené a sportágat, Széchy Tamásra hivatkozott, aki úgy lett úszópápa, hogy ő maga nem tudott úszni. Ábrahám szerint amúgy az egyesületek dolgaiba beleszólni a szövetségnek nem szabad, csak akkor lépnek, ha látják, hogy az eredmények rovására megy az edzőkérdés.

Csípős Bors: Vau-vau

Nem vicc, várom már, hogy valamelyik bajnokunk a kiskutyáját jelölje meg az edzőjének. Fontos, hogy a versenyző lelkivilága rendben legyen, hangzik most egyfajta érvként a Kökény, Szalai álompár mellett, és tudvalevő, hogy ezért egy kutyus, akárcsak egy tettre kész barátnő, sokat tehet.

Ne feledjük, egyelőre a bájos partner is csak ugatja a szakmát…
Sahin Tóth Róbert
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek