Sport

Focistából lett a Jóban Rosszban sztárja Norbi

Bors

Létrehozva: 2013.11.15.

Fischer Norbert vagy - ahogy az ország ismeri - Dongó életpályája akár tipikus példája lehetne az egykoron tehetséges, majd szép lassan elkallódott magyar focista típusra, de a baranyai faluból származó fiatalember nem keveset tett azért, hogy szembe menjen ezzel a trenddel. Igaz, profi játékos már nem lesz belőle, inkább a kamerák előtt villogtatja tehetségét, mert hogy az nem csak a labdához van neki.

Alig pár hete jött ki a TV2 által forgatott “Legyen péntek” névre hallgató klip, ami a Fischer Norbert Dongó művésznévre hallgató hímesházi énekes debütáló videója. Azonban hosszú volt az út, amíg a 28 éves Norbi idáig eljutott.
 
Tiniként a futball volt a mindene, irányító középpályásként játszott, később az NB I. B-s pécsieknél kerettag volt (még az e-maíl címe is erre utal), Barcson a berlini Hertha legendájának, Dárdai Pál apjának keze alatt is játszott, és Ausztriában is kipróbálhatta magát. Aztán bejött az életébe a hímesházi amatőr színjátszókör, ahol azt mondták neki, ennél jóval többre viheti.

Fotó: TV2
 
“Énekből mindig is 5-ös voltam, a fociban meg jöttek a sorozatos sérülések és csalódások. Megkaptam a Hotel Menthol című musical főszerepét, majd 3 év múlva megkeresett a Pécsi Harmadik Színház igazgatója” - mesélte a BorsOnline-nak Norbi. aki annak ellenére sem hagyta abba a focit, hogy 2 éve Bartha Zsolt barátját alakította a Barátok köztben, idén tavasszal pedig 40 epizódot kapott a Jóban Rosszban című népszerű sorozatban is, ahol Dongó karakterét játszotta.
 
Szólókarrierje mellett saját bandája is van, a Royal zenekarral minden héten énekel, jövő évre szinte már minden hétvégéjük betelt a naptárban.
 
“A Jóban Rosszban nagyon jól sült el, csak sajnos 40 rész után meghaltam, vagyis pontosabban a karakterem halt meg” - folytatja a focistából lett színész, aki nagyon reméli, hogy a TV2-vel továbbra is megmarad jó kapcsolata.


 
A magyar futballal és annak körülményeivel kapcsolatban korántsem ő az első, aki éles kritikát fogalmaz meg, de minden negatívum ellenére sem tudta teljesen otthagyni a zöld gyepet. Olyannyira nem, hogy jelenleg a legalsóbb osztályban szereplő szülőfalujának csapatának játékosa és edzője is egyben, ami 28 évesen - tekintve azt is, hogy mellette színészkedik és énekel is - nem semmi teljesítmény. Ráadásul vezetik a bajnokságot is.
 
“Jártam Nürnbergben, láttam, hogy készítik arrafelé fel a fiatalokat. Nálunk is sok a tehetséges fiatal, de valahogy elkallódnak. Onnantól kezdve, hogy tizenévesen abbahagyják a játékot, elindulnak a lejtőn, és általában nem lesz belőlük semmi. Sokan egy kocsmában végzik, alkoholistaként” - mondja az itthoni helyzetről, de Szalai Ádám nagy vihart kavart beszédéről is megvan a véleménye. “Ádámnak mindenben igaza volt, de ezt egy olyan veteránnak kellett volna elmondania, akinek komoly múltja van. Mint pl. Dárdai Pál.”

Fischer Norbert külön büszke arra, hogy mindent saját erejéből érte el. A család persze ott állt mögötte, de ez a természetes. Ma már Pécsen lakik, méghozzá gyerekkori barátjával szomszédos lépcsőházban. És hogy ki ő? Nem más, mint Michelisz Norbert autóversenyző, aki a túraautó-világbajnokság első magyar résztvevője volt.
 
Fiatalabb korában heti 3-szor is összejárt a két Norbert, de persze ma is tartják a kapcsolatot. Már amennyire lehet, mert a gyerekekből céltudatos felnőtt lett, és nagyon úgy tűnik, hogy a középpályásból lett színész egyáltalán nem akar arra a sorsra jutni, mint korábbi pályatársainak legnagyobb része. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek