Sport

Durva: még soha nem ölelt nőt a sakkozó

Sz. T.

Létrehozva: 2013.11.10.

Különc alak, igaz: minden sakkozó más, mint a hétköznapi emberek. Magnus Carlssen egy személyben Mozart, Beckham és Matt Damon. És hamarosan talán világbajnok is.

Hallgatag fiú a 22 éves norvég, nem tolakszik soha reflektorfénybe, mégis ő mostanság az első számú celeb a hazájában. Úgy tartják: ő egy személyben Norvégia válasza Mozartra (zsenialitása miatt), David Beckhamre (hitelesen domborított egy divatmárka reklámfotózásán) és Matt Damonra (mosolyára utalva).

Közben a sakkvilágranglistát négy éve (!) vezető, 2872 Élő-pontjával világrekordot felállító ifjú zseni nem sokat beszél. Ugyan az Aftenposten című norvég lap gyerekújságíróinak faggatózására a minap megeredt a nyelve, de sok mindent a ma-gánéletéről most sem árult el.

– Hogy mivel foglalkozom egész nap? Sakkozom. Vagy a sakkon gondolkodom – mondta Carlssen, aki ezzel kicsit lódított, ugyanis köztudott, hogy szabadidejében futballal, sífutással és falmászással tartja formában magát. Viszont esetleges párkapcsolatairól a legmélyebben hallgat, még soha senki nem látta nővel. Pontosabban csak eggyel, a királynővel a táblán…

A norvég klasszist idén a Time magazin a földkerekség száz legbefolyásosabb embere közé választotta, ember nem tudja, miért. Viszont az biztos, hogy sportágában, pontosabban játékában ő az egyik legagresszívebb figura, mondhatni: kegyetlen. – Imádom látni az ellenfelem szenvedését, amikor tudom, hogy tudja, hogy meg fogom verni – adja meg sportolói hitvallását.

Carlssen ilyen édes kicsi szöszke gyerek volt, amikor felfigyelt rá a sakkvilág

Kérdés, hogy a tegnap egy remivel elkezdődött, 12 partira kiírt világbajnoki döntőben láthat-ja-e majd szenvedni a hazai pályán játszó Viswanathan Anandot. A 43 esztendős indiai ugyan csak 8. jelenleg a világranglistán, de 2007 óta világbajnok, s ő sem egy szelíd gyerek, ha a sakktábla mellé ül. Nem véletlen a beceneve: Madras Tigrise.

Félmilliárdért harcolnak

A chennai Hyatt Regency Szállodában szombaton megkezdődött meccsen az első parti döntetlennel zárult. A november 26-ig tartó páros mérkőzés győztese 1,1 milliót, vesztese 750 ezer eurót (326,5, illetve 222,7 millió forint) kap. Az nyer, aki előbb eléri a 6,5 pontot, 6:6-os végeredménynél rapid- és villámpartik döntenek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek