Sport

Elszabadult a pokol a Fradi-Újpest meccs végén

turcsik

2013. szeptember 22. vasárnap 21:15

Néhány feltépett szék, némi rendőrhajigálás, mégis sokáig úgy tűnt, hogy nagyobb balhé nélkül ér véget a Fradi–Újpest rangadó. Aztán a meccs hajrájában, majd a lefújás után elszabadult a pokol.

Amellett, hogy a mai tinédzserek még nem is éltek, amikor legutóbb húszezernél is többen szurkoltak a helyszínen egy magyar rangadón, a másik pozitív hozadéka a Puskás-stadionbeli rendezésnek, hogy elkerülhetőek benne a balhék. Legalábbis azt hihettük vasárnap estig…

A tegnapi meccs bizonyította, hogy a nagyszámú közönség ellenére a két tábort kis szervezéssel tökéletesen el lehetett szeparálni egymástól a tágas létesítményben. A csuklós BKV-buszokkal érkező, 1240 Újpest-szimpatizánst a Stefánia út felől a Katica-kapun át tessékelték be a stadionba, míg a hatalmas Fradi-tábor a Dózsa György, és az Istvánmezei úti bejáratokon át foglalhatta el a helyét.

Az egyetlen kisebb malőr egyébként éppen a beléptetéskor alakult ki, néhány hazai drukker megelégelve a lassú bejutást, a kerítésen átmászva próbálkozott, ezért a készenléti rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

A két csapat játékosait tehát fantasztikus hangulat fogadta a Puskás-stadionban, ám az igazsághoz tartozik, hogy a játékteret a nézőtértől elválasztó széles futópálya miatt még a több mint húszezer zöld-fehér rajongó sem tudott olyan félelmetes légkört teremteni, mint annak idején tizenötezer az Albert-stadionban, ahol az ellenfél játékosai összerezzentek, ha a fradisták rázendítettek.

Ezúttal az esélytelenebbnek tartott Újpest nem ijedt meg, és az egy évvel ezelőtti derbit eldöntő Bavon Tshibuabua góljával korán megszerezte a vezetést. A Fradi folyamatos nyomása azonban még a szünet előtt meghozta az eredményt: Ulysse Diallo közeli fejessel egyenlített. A második félidő elején a „hazaiak” a vezetést is megszerezték Juanan öngóljával, amire a lilák már nem tudtak válaszolni, sőt Böde Dániel is beköszönt, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A csetepaté ezt követően bontakozott ki: a rendőrök könnygázzal fújták az újpestieket, míg a hazai szurkolók a pályára rontottak, hogy aztán meginduljanak a lila-fehérek felé. Gyanítjuk, a a honi szövetség fegyelmi testülete nem repes majd az örömtől, hogy több ezer szurkoló lepte el a játékteret: büntetés (zárt kapu?) is kinéz a Fradinak.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

metropol.hu

Most kiderül, miért is lehet hálás a Bak

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

teol.hu

Hobbisportolók Mekkája lehet a Sió-parti szabadidőközpont

origo.hu

Alapfunkció tűnt el érthetetlenül az iPhone 13-ból

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

origo.hu

Megdöbbentő képek a tongai vulkán pusztításáról