Sport

Angol focikampány a homofóbia ellen

turcsik

Létrehozva: 2013.09.23.

Szivárványszínű cipőfűzőt kötött a hétvégén több angol futballszemélyiség, ezzel tiltakozva a homofóbia ellen. A kampány jó, ám sokak szerint reklámtevékenységet takar.

Gary Lineker korábbi klasszis játékos, a Premier League gólösszefoglalójának műsorvezetője, Alan Pardew, a Newcastle ­me­ne­dzsere vagy éppen Phil Jagielka, az Everton angol válogatott védője azon ­fut­ball­sze­mélyi­sé­gek közé tartozik, akik a hétvégén szivárványszínű cipőfűzőt kötöttek a lábbelijükre.

Bár tekintélyes nevekből áll a névsor, a többség nem érezte magáénak a Stonewall nevű, homofóbia ellen harcoló jótékonysági szervezet kezdeményezését, amely az egyik sportfogadó iroda támogatásával az angol élvonalbeli csapatoknak színes cipőfűzőket küldött, így ösztökélve a futballvilágot, álljanak ki a melegek ­jo­gaiért.

Köztudott, hogy Nagy-Britannia az elfogadás országa, és a klubok jelentős hányada szimpatizál is a homoszexuálisok védelmezésével, ám a Paddy Power szerepvállalásával nem értettek egyet. Sok egyesület szerint a kezdeményezés inkább a cég reklámkampányának tűnik, ezért nem csatlakoztak hozzá.

A fogadóiroda által támogatott Everton természetesen kötelezte a játékosait a színes cipőfűző viseletére, míg például a Norwichnál a futballisták belátására bízták a döntést.

„Nem kértük a játékosainkat a fűző viselésére, de elkötelezettjei vagyunk a homofóbia és más kirekesztés elleni küzdelemnek. Hisszük, hogy a futball olyan játék, amit szexuális beállítottságtól függetlenül mindenki űzhet, nézhet” – áll a norwichiak közleményében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek