Sport

Adams megszorította édesanyja kezét

(jánosy)

Létrehozva: 2013.09.30.

Nincs változás Akeem Adams állapotában, továbbra is műszívre van kapcsolva. Reménykeltő hír, hogy a focista megmozdult, és megszorította a Budapestre érkezô édesanyja kezét.

Többnapos bizonytalanság után végre biztató hírek érkeztek Akeem Adams állapotáról. A szívátültetésre váró ferencvárosi labdarúgó szinte megérezte vasárnap hajnalban érkezett édesanyja és öccse közelségét.

A repülőtérről egyenesen a Kardiológiai Klinika intenzív osztályára vezetett a család útja, ahol kisebbfajta csoda történt. A játékos trinidadi ügynökének arról számolt be Adams testvére, Akini, hogy bátyja gyengén, de megszorította édesanyjuk kezét.

– Infarktusa és kórházba kerülése óta először mozdult meg – nyilatkozta Dion Sosa a wired868.com trinidadi portálnak. – Sőt, a fejével is biccentett. Az orvosok szerint ez biztató jel, és reménykednek benne, hogy a későbbiekben további javulást tapasztalnak. Most az a legfontosabb, hogy elég erős legyen a szívátültetéshez. S persze az is, hogy legyen megfelelő szív.

Dr. Matos Lajos kardiológus szerint a „csodás” javulás bármilyen külső inger hatására jelentkezhetett, bár kétségtelenül jelzi, hogy a műszívre kapcsolt beteg más életfunkciói jól működnek. A játékos állapota azonban továbbra is nagyon ­súlyos.

A család a klub és az ügynök közvetítésével arra kérte a ­kíváncsi aggódókat, hogy ne zavarják őket, mert Akeem kórházba kerülése óta folyamatosan hívják az édesanyát, aki bejárónőként dolgozik hazájában, ám a műtét után fia ápolásának szentelné minden idejét. 

Jótékonysági alapot hoznak létre

Jótékonysági alapot hoznának létre Trinidad és Tobagón Akeem Adams javára. A kórházi számlát és a család pesti költségeit a klub biztosítója állja, ám a műtét után legalább még egy évet igénybe venne az utókezelés. A Fradi-focista édesanyja, Ancilla aligha tudná önerőből fedezni a napi költségeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek