Sport

Pszichológus üzenetei adnak erőt Szilágyinak

Jánosy Károly

Létrehozva: 2013.08.03.

Jövő hétfőn kezdődik a budapesti vívó-világbajnokság. A nagy viadal előtt beszélgettünk a szinte pontosan egy évvel ezelőtt olimpiai bajnokságot nyert kardozóval, Szilágyi Áronnal.

Ugye most nem tart a Himnusz átértelmezésétől? Tavaly a londoni olimpián rá sem lehetett ismerni arra, ami magyar Himnuszként szólt önnek.

Hazai páston aligha kell attól tartanom, hogy fals dallamok csendülnek fel – mondta nevetve Szilágyi Áron. – Igaz, előbb meg kell nyernem ehhez a vb-t…Hátborzongató érzés lenne a hazai szurkolók előtt diadalmaskodni. Mellesleg Ferihegyen a fogadásomra kisereglett tisztelők elénekelték nekem a Himnuszt. Zeneileg az sem volt hibátlan, de szívből jött, és ez mindenért kárpótolt.

Tele van a város Szilágyi Áronnal, mi sem természetesebb, hogy önnel hirdetik a világbajnokságot. Milyen nap mint nap szemezni a plakát-Szilágyival?

Eleinte kicsit furcsa volt, de ezt is meg lehet szokni. Amúgy a legkevésbé sem keresem az alkalmat, hogy szembenézhessek önmagammal.

Ezt a lélekbúvárokat idéző kétértelmű megjegyzést azért tette, mert pszichológiát hallgat az egyetemen?

Találja ki! Nem titok, hogy számomra fontos a lelki felkészülés, ezért konzultálok rendszeresen pszichológussal. S miután én is megkezdtem ez irányú tanulmányaimat, már jobban tudom hasznosítani a hallottakat, tapasztaltakat. A javamra válik. Mellesleg az egyik sportpszichológussal a nagy tornákon SMS-ezek az asszók előtt és után. El sem tudok képzelni másképpen egy versenyt.

Hogyan oldja, oldotta az egészséges versenylázat, a vb miatti feszültséget?

A szabadidőmben sokat pihenek, barátnőmmel vagy társaságban igyekszem feledni a küszöbön álló feladatokat. Például főzéssel, nem vagyok még profi szakács, de jó úton járok. A minap olyan lecsót csináltam, hogy az ujjukat megnyalták utána a vendégeim. Ha érdekli a recept…

Olimpiai bajnok étel lehet, annyi szent. Árulja el, miért költöznek szállodába a vb alatt?! Nem lenne jobb otthon pihenni?

Így együtt van a csapat, amit már megszoktunk a többi világversenyen. Fokozza a jó hangulatot. Márpedig arra nagy szükség lesz az itthoni versenyen.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek