Sport

Öt olimpia után első vb-jén szerepel Héder

jk

Létrehozva: 2013.08.08.

Az amerikai tévégigász, az NBC egyik alelnöke is gratulált az athéni olimpia után Héder Barnának a vívóközvetítések magas színvonaláért. A magyar tévés öt olimpia után először vezényel világbajnokságon.

Itthon is megmutathatja képességeit Héder Barna. Mármint a vívóversenyek közvetítése terén szerzett és hasznosított tapasztalatait, hiszen az egykori sportriporter öt olimpián – Atlantától Londonig – felelt a vívás látványosabbá tételéért.

Világbajnokságon azonban Budapesten debütál csapatával a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) televíziós produkcióért felelős igazgatója. – Atlanta előtt veszélyben forgott a vívás olimpiai jövője, a közvetítések érthetetlenek voltak a kívülállók számára – mondta Héder Barna, s hozzátette, 1994-ben a Magyar Televízió munkatársaként kérték fel, hogy dolgozza ki a vívás tévés adaptációjának lehetőségeit.

– A vívás régi szerelmem, magam is űztem a sportágat, ezért jól ismertem a „természetrajzát”, így a jól sikerült prezentáció után Atlantában tizenegy kollégával kezdtük meg a munkát. S hogy jól sikerült, arra a további négy olimpiai közvetítés a bizonyíték.

Azóta a technika is óriásit fejlődött, Budapesten – ahol a londoni olimpiai színhelyet másolták le – már ötvenen dolgoznak a stábban, és kilenc kamera működik. A lassítás révén pedig a legfinomabb mozdulatot is be tudják mutatni.

S hogy mindenhol elismerik Héderék munkáját arra az is bizonyíték, hogy az NBC, az amerikai gigász olimpiai projektért felelős alelnöke is gratulált Hédernek az athéni játékok után. Mellesleg először közvetítettek élőben vívást – az amerikai női kardozó, Mariel Zagunis győzelmét – az Egyesült Államokban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek