Sport

Hat meccs óta nem nyert a Győr

S. T. R.

2013. augusztus 13. kedd 11:15

Húsz óra alatt két vereséget szenvedett az ETO focicsapata, különösen az előbbi, a Fradi elleni fájhat a győrieknek. A bajnok beragadt a rajtnál, s három kör után – mindössze két ponttal – a tizenegyedik.

A Bayern München 4-1-es sikere nem okozott földrengést Győrben. Egyrészt mindenki tudta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes német sztárcsapat más kategóriát képvisel, mint az ETO, másrészt egy nappal korábban már lenyelték a keserű pirulát a zöld-fehérek. A Fradi 2-1-es diadala jelentette a hétvége fő problémáját, tudniillik a harmadik fordulóban is nyeretlen maradt a címvédő.

Noha Pintér Attila edző sietve leszögezte, egy esztendeje sem indult jobban az évad, aztán tíz ponttal megelőzve az ezüstérmest megnyerték a bajnokságot. Tavaly azért nem volt ilyen borús a kép, és nem csak amiatt, mert az első három találkozón kettő helyett négy pontot szereztek. Nem állítjuk, hogy az ETO máris lemondhat a címvédésről, ám a riválisok előnye jelentős: a három kilencpontos együttes közt ott van a Debrecen és a Videoton.

– Az első két meccsünkön gyorsan emberhátrányba kerültünk, és ezt követően sem játszottunk rosszul, míg a Fradi két remekül eltalált lövéssel győzött le bennünket – magyarázta Pintér, aki nem a Maccabi elleni kettős vereség utóhatásának tarja a rossz kezdést. – Sokat teszünk azért, hogy jobban menjen a csapatnak, ennek pedig meglesz az eredménye, biztosra veszem, hogy megindulunk felfelé.

Sokak szerint hibát követett el a klub, hogy következmények nélkül hagyta a BL-kudarcot, pedig Tarsoly Csaba tulajdonos is meglehetősen morózusan beszélt a kiesés után. Pintér utalt rá, hogy néhány futballistájától lényegesen többet vár, ám személycserékről egyelőre nincs szó.

Nem Csernus oldja meg a gondokat

Dr. Csernus Imre pszichiáter idestova egy évtizede áll kapcsolatban a győri futballklubbal, felvetődik, segíthet-e most, amikor kissé elakadt az ETO szekere. Pintér Attila még válaszra sem méltatta a kérdésünket, mondván, az ismert szakember nem tartozik a stábjához.

Tegyük tisztába a dolgokat: Csernust foglalkoztatja a klub, korábban a felnőttekkel is dolgozott, ám – úgy tudjuk – mostanában inkább az utánpótláscsapatok játékosait látja el tanácsokkal. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

borsonline.hu

Aggasztó számok: Hatalmasat ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Kiderült, a TikTok-on vagy a YouTube-on keresnek-e többet az influenszerek

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Gigantikus, 21 ezer milliárd forint értékű felvásárlást hajt végre a Microsoft