Sport

Elviszik az új Fradi-stadiont a megszorítások?

S. T. R.

2013. május 10. péntek 21:15

Az új stadionra váró Fradi lesz a kormány megszorítócsomagjának legnagyobb vesztese? Amennyiben le kell állítani a beruházásokat, tartósan saját létesítmény nélkül maradhat a legnépszerűbb focicsapat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy összesen 92,9 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetésben, és ha szükséges, ezen felül felfüggeszti egyes beruházások – köztük a stadionprojekteket – finanszírozását. Hazánk így próbálja elérni, hogy a költségvetési hiány jövőre is három százalék maradjon, s Magyarország elkerülje az Európai Bizottság túlzottdeficit-eljárásait.

Hogy elegendő lesz-e az első lépés, május 29-én, Brüsszelben kiderül. A bejelentés leginkább a ferencvárosi szurkolókat döbbentette meg, hiszen az Albert-stadionnak ma már szinte csak a klubháza áll, az újnak meg még csak az alapja, így előfordulhat, hogy két szék közé a pad alá esnek, pedig a régiben még néhány évet biztosan lehúzhattak volna.

– Szerencsére még nem kell tényként kezelni, hogy leáll a beruházás, de ha így lesz, legalábbis bátornak nevezhető a kormányunk – mondta a Borsnak Magyar Balázs, az FTC főszurkolója, az Erkölcs, Erő, Egyetértés Mozgalom vezetője. – Mindenki tudja, a Fradi-tábor milyen régóta vár egy új, korszerű létesítményre, s ha nem kapja meg, demonstrációk sorozatával fejezi majd ki az ellenérzését.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésében egy székely viccel próbálta kioltani az élét az akár igen kellemetlen problémákkal fenyegető Varga-bejelentésnek.

– Székely házaspár ül a lócán: Asszony: – Szeretsz-e még engem Áron? Sosem mondod…. Férj: – Egyszer megmondtam. Ha változás lesz, szólok. Úgyhogy ne izguljanak. A stadion építési költségének fedezete rendelkezésre áll. Külön (extra) biztosítékot jelent a Könyves Kálmán út felőli telekrész eladása, amit a magyar állam még az idén értékesít – oszlatta el a félelmeket a klub első embere.

Aligha érinti a megszorítás a nagyrészt a társasági adóból (TAO) épülő felcsúti stadiont, a Puskás Akadémia pályáját, s Debrecenben sem dőltek a kardjukba. Mint megtudtuk, a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának fedezete részben a projektcég számláján van, részben konkrétan szerepel az idei központi költségvetésben.

Aggódhatnánk a Puskás-stadionért is, ám a fővárosi létesítmény – a legnagyobb hazai aréna – hosszú ideje agonizál, ha az újjávarázslása szóba kerül, évek óta mást sem hallani, mint: majd, majd, majd.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

Grandiózus magyar filmfesztivál lesz idén is a Balatonnál

life.hu

Kapcsolódj ki Magyarország legjobb fürdőiben! - Tested és lelked is új erőre kap

magyarnemzet.hu

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Három Call of Duty még biztosan jön PlayStationre

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó