Sport

Hollywood is felfigyelt Szalayra

cs

2013. február 4. hétfő 14:15

Bruce Willis stábja annyira elégedett volt a terepralibajnok Szalay Balázs kamionjaival, hogy újabb filmes felkérésekre számíthat a magyar pilóta, aki legszívesebben a Vasembernek építene autót.

Bár a magyar mozikba csak február 14-én érkezik meg a nyáron, részben Magyarországon forgatott Die Hard – Drágább, mint az életed című Bruce Willis-film, Szalay Balázsnak már a hétvégi díszbemutatón alkalma nyílik lecsekkolni, hogy mutatnak a vásznon spéci kamionjai.

– Nagyon kíváncsi vagyok a filmre – mondta a Dakar-rali legrutinosabb magyar résztvevője. – Három kamiont építettünk a stábnak, ezeket Bruce Willis ellenfelei, az orosz maffiózók, mint Árpa Attila, Ganxsta Zolee és Kamarás Iván is használták. Valójában ­ki­zárólag angol kaszkadőrök vezették a járműveket, a forgatókönyv szerint látványos kunsztokat mutattak be velük.

Szalay elárulta, az elején még szó volt róla, ő vezeti majd az egyiket, de amikor kiderült, milyen sok idejét venné el a forgatás, visszatáncolt. Azért a kaszkadőröknek tartott egy kis bemutatót.

– Szerencsére jól bírták az ugratásokat, a farolásokat, ám a leírtak szerint végül két kamiont tropára kellett törnie a stábnak – folytatta Szalay. – Azokat itt is hagyták nálunk, s habár a Közlekedési Múzeum szívesen kiállította volna, a produkció nem adott rá engedélyt. Mindkettőt szétszedjük, átépítjük, s még az is lehet, hogy felajánljuk a honvédségnek, mert harci járműveknek is beválnának.

A gépek sikeres vizsgája kitűnő ajánlólevélnek bizonyult Hollywoodban, hiszen Szalay már azon töri a fejét, melyik következő, nálunk forgatott mozival működjön együtt.

– A Vasember következő részére gondolkodás nélkül igent mondanék, mert abban mindig fantasztikus gépek szerepelnek – tette hozzá.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Kínai horoszkóp 2022: Nagyszerű lehetőségekre számíthatunk a Tigris évében

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

she.life.hu

Pilát Gábor: A bizalomnak nincsenek fokozatai, az vagy van, vagy nincs

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

ripost.hu

Először szólalt meg Babicsek Bernát édesanyja, könnyek között beszélt fájdalmáról

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban