Sport

Kemény ökléről és rumos zserbójáról híres Renáta

Sz. S.

2012. december 6. csütörtök 10:15

A szülei egykor azért küldték önvédelmi sportot tanulni, hogy baj esetén elbánhasson támadójával. Szebelédi Renáta példásan teljesített, két profi bokszvilágszervezetnél őriz egy-egy vb-címet.

Manapság már a nagymamája is megnézi Renáta meccseit, noha eleinte féltette az unokáját, hogy végzetes pofonokat kap a ringben. Fordítva történt, inkább osztja a füleseket. A 19 éves Barbie Girl becenevű profi öklöző sokra vitte, a WBC-nél légsúlyban, a WBF-nél pedig harmatsúlyban őriz világbajnoki címet. Ezzel ő az egyedüli regnáló magyar bokszvilágbajnoknő.

– Sohasem kellett utcai csetepaté során az öklömet használni, ilyesmibe nem keveredtem - mondta Reni, aki karatéval kezdett, később kickboxban négy világbajnoki címet szerzett. Öt éve váltott bokszra, azt tervezi, hogy még húsz évig öklöz, mivel a hölgyek negyvenhez közel is kiválóak. Pokoli balkezeseiről legendák keringenek.

Edzője, Feja Tibor szerint tanítványa dupla bandázzsal indul harcba, mert olyan ütőerővel bír, hogy eltöri saját kézfeje csontjait…

A világbajnok legendás példaképet választott magának, Muhammad Alitól leste el táncos lábtechnikáját. Mivel eddigi két vb-övét külföldön szerezte, azt tervezik, jövő február körül Dunaújvárosban védhetne címet. A sportolónő a téli időszakban saját találmányú teakeveréket használ: gyömbért reszel forró vízbe, ami megvédi a náthától. Nem csak a ringben, a konyhában is remekel, a nagymamitól ellesett recept alapján készített rumos zserbója említésére Feja edző csak csettint. Bár a hivatásos sport jó megélhetést kínál, Reni gyógytornásznak készül. Segíteni akar másokon, mivel ő gerincferdüléssel küszködik, ráadásul lúdtalpas.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet