Sport

Betöltötték az űrt: dühítője lett Janics utódja

Sz. S.

Létrehozva: 2012.12.07.

Bár Dusev-Janics Natasa személyében igazi kajakos klasszis távozott Szegedről, Kovács László edző úgy érzi, a fiatal tehetség, Kárász Anna gyorsan az olimpiai bajnoknő helyébe lép majd.

A 21 éves Kárász Annát egyesek máris az új Janicsként emlegetik, ám a szegedi egyetemen közgazdaság-tudományt hallgató sportolónő sejtelmesen csak annyit válaszol erre: majd meglátjuk.

– Azért edzek heti tízszer, hogy ott legyek a 2016-os olimpián – mondta Anna, aki az autózásról is lemondott, hogy a Széchenyi térhez közel lévő albérletéből kerékpárral járjon a Tiszára tréningezni, elvégre az is felér egy erősítéssel. A 200, 500 és 1000 méteres távon egyaránt jó, nyert ifjúsági és 23 éves korosztályos Eb-aranyérmet, idén pedig felnőtt Eb-ezüstöt is. S hogy a száz és száz kilométer monoton lapátolás közben mire gondol? Természetesen célja elérésére: a riói olimpiai részvételre.

Trénere, Kovács László – korábban Janics felkészülését irányította Szegeden – úgy jellemzi Annát, szükségtelen őt motiválni, mert kiemelkedően intelligens kajakos. Emellett nyugodt versenyzőtípus, nem billenti ki a lelki egyensúlyából a tét.

– Ameddig együtt edzettek, Anna gyakran lapátolt jobb időt Natasánál, ami csöppet sem tetszett a rutinos bajnoknak, zsörtölődött miatta – árulta el Kovács mester. – Ezért sokszor úgy fogtuk vissza Annácskát, nehogy sértődés legyen a dologból. De ennek most örökre vége.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek