Sport

A világ végén találta meg számítását Attila és József

j.

Létrehozva: 2012.12.06.

A világ legtávolabbi sarkában is magyar szakemberek fáradoznak a vízilabda népszerűsítésén. Az új-zélandi női és férfiválogatott irányítását a napokban vette át a korábban Kemény Dénest is segítő Bíró Attila, illetve Sike József.

Szerte a világban hódít a magyar vízilabda-iskola. Az Antarktisz ugyan még szűz területnek számít, de Új-Zélandot már elfoglalták a magyar szakemberek. Bíró Attila, az egykori válogatott pólós – a londoni olimpia után leköszönő Kemény Dénes szövetségi kapitány korábbi segítője – a majd 18 ezer kilométernyire fekvő szigetország női, míg Sike József a férfiválogatottjának irányítását veszi át.

Eredetileg a bor és a szőlő vonzotta Új-Zélandra Bíró Attilát. Ősszel ment ki, és hamar megtalálták a pólósok, előbb egy klubcsapat majd nemrég a válogatott irányítását bízták rá.

– Egri a családom, és édesapámmal közösen egy borászatot igazgatunk – kezdte Bíró. – A kitűnő szőlő- és bortermelés hozott ki, de összekötöttem a kellemest a hasznossal. Szívesen csinálom mindkettőt, hiszen belefér az időmbe.

Sike József igazi vízilabdás nagykövet, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Kuvaitban edzősködött, két éve pedig az új-zélandi Hutt csapatánál, és mostantól a férfiválogatottnál is dirigál.

– Januárban megyek vissza, mert csak öt hónapos a szezon, májusban pedig hazatérek tanítványaimmal, a vb-re készülő felnőtt- és ifi-válogatottal – mondta Sike.

– Odakint a rögbi a legnépszerűbb, többen a póló mellett is űzik ezt a nemzeti sportot. Mellesleg a vízilabdázók amatőrök, szinte mindent saját zsebből fizetnek.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek