Sport

Nem sokkal a kitüntetése után rúgták ki a főtitkárt

Sz. S.

Létrehozva: 2012.10.13.

A tegnapi MOB-elnökségi ülésen Borkai Zsolt ­elnök bejelentette: megválik az addigi főtitkár Molnár Zoltántól, posztját a korábbi vívó olimpiai bajnok, Szabó Bence veszi át.

Leváltották a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát, Molnár Zoltánt, a helyére a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia végeztéig az eddigi sportigazgatót, Szabó Bencét nevezte ki Borkai Zsolt. Bár Molnár leváltása már a tavalyi elnökcserénél is szóba került, a tegnapi ülés résztvevőinek többségét váratlanul érte a menesztés, ráadásul az utódlására inkább az ötvenéves Szabónál fiatalabb Nagy Zsigmond nemzetközi igazgatót tartották esélyesnek.

A MOB elnöke a Bors kérdésére azzal indokolta a döntést, hogy folytatódik a magyar sport megújítása, s az efféle változások szükségszerűek. Szabó sportigazgatói ténykedését régóta figyeli, s képes lesz a színvonalas főtitkári munkavégzésére.

– Molnár Zoltán fegyelmezetten vette tudomásul a döntést, ezért nagyrabecsülésemet fejeztem ki – villogtatta diplomáciai képességeit Borkai.
Molnár, aki 2001 óta ügyvezető igazgatóként és főtitkárként ténykedett, elárulta, hétfő óta tudta, hogy felmentik.

– Akadt néhány álmatlan éjszakám, ám a sport megtanított a változások elviselésére – mondta az 57 éves sportvezető. – A nyugdíjtól messze vagyok, ezért remélem, akad majd hely a magyar sportban számomra, de egyelőre fogalmam sincs, mi lesz velem.

Az ülésen Deutsch Tamás alelnök – a Borsnak tett ígéretének megfelelően – felvetette, hogy nyilvánosságra kellene hozni a sportszakemberek és a MOB-iroda londoni olimpiai jutalmait. Eleinte ugyan volt támogatottsága a javaslatnak, ám Borkai erős kézzel rendet tett. Végül a személyes adatok törvényi védelmére hivatkozva az elnökség egyhangúlag elutasította a felvetést. Ha azonban a jutalmazott a hozzájárulását adja, közölhető az összeg.

A Bors a távozó Molnár Zoltánt megkérdezte, fedi-e a valóságot, hogy 15 millió forint prémiumot kapott. – Bármennyit is kaptam, azért keményen megdolgoztam – zárta rövidre a témát.

Megdolgozott érte

Korábban megírtuk, hogy a MOB-ban egy éve aktív Sipos Gertrúd, Borkai elnöki tanácsadója is jutalmat kapott, a Bors biztos forrásból származó híre szerint több mint a felét vette fel a négy évet végigrobotoló Molnár pénzének. Borkait arról kérdeztük, nem érzi-e pikánsnak a helyzetet.

– Egyáltalán nem, ugyanis Gertrúd nemcsak Londonban fáradozott a csapatirodán, de korábban a MOB alapszabály-­módosításából is kivette a részét. Ha egy hajdúszoboszlói kőművest elismer a főnöke a kiváló munkájáért, azt a MOB-­elnökség is megtehette – jelentette ki Borkai Zsolt. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek