Sport

Kozmát a nővére gyúrta érmessé

Bors

2012. május 27. vasárnap 11:15

Családi program a debreceni úszó Eb Kozmáéknál. A 200 méter gyorson bronzérmes Dominikot – és a válogatott tagjait – nővére, Evelyn készíti fel a gyúróasztalon. A jelek szerint nagy sikerrel.

Eddig csak a futballpályák környékén csengett jól a Kozma név, nem is csoda, hiszen István, az Újpest negyvenszeres válogatott labdarúgója még a Liverpoolban is megfordult. Huszonegy éves fia azonban – miután nem igazán kedveli a focit – úszásban alkotott maradandót. Főleg azok után, hogy az inkább sprinterként jeleskedő Dominik a debreceni Eb-n bronzérmet szerzett 200 gyorson. A szép és tulajdonképpen váratlan sikerben komoly szerepet vállalt nővére, Evelyn is, aki a magyar válogatott gyúrójaként dolgozik.

– Néhány éve még én is úsztam, de aztán végleg a parton kötöttem ki, ám a sportágtól nem tudtam elszakadni – mondta a roppant csinos Kozma Evelyn, miközben öccse izmait készítette fel a 100 méteres gyorsúszás középdöntőjére. – Az én munkám is benne van Dominik – és persze a többiek – remeklésében.

Evelyn csak azt sajnálja, hogy nem nagyon tudja figyelemmel kísérni testvére szereplését, mert a többi úszóval kell foglalkoznia, de a 200 gyors döntője alatt azért kisettenkedett a lelátóra. Elvégre azt a sikert látnia kellett. Néhány hét múlva talán Londonban is megmutathatja tudományát Dominik.

– Az olimpia azért más műfaj – mondta az ifjabbik Kozma testvér. – Ott jóval nehezebb helytállni, hiszen az úszóvilág színe-java képviselteti magát. Mindenesetre a főpróba jól sikerült, így bizakodva várom a londoni előadást. Dominik édesapja, István büszke a gyermekeire, de igyekszik reálisan értékelni a sikert. – Jó, ha döntőbe jut az olimpián, az azért jóval erősebb verseny – mondta az egykori játékos, aki most edzőként dolgozik. – Sajnálom, hogy a munkám miatt nem láthattam élőben a sikerét, ám az egyik döntőjére mindenképpen megpróbálok elutazni.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

vg.hu

Ezt a kávét ne fogyassza, visszahívta a gyártó

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

borsonline.hu

Bikiniben pózolt Juli, véletlenül kilátszódott a micsodájának a széle

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban