PR Cikkek

A nyár nem mindig a kikapcsolódásról szól. Vagy mégis? (x)

Címkék
friss

Létrehozva: 2022.07.28.

A nyárról szinte mindenkinek a nyaralás, a strandolás és az utazás jut eszébe, mert a téli időszakban nem igazán lehet élvezni a kellemes napsütéses időt. Viszont nem mindenki teheti ezt meg, hiszen az élet időnként közbeszól. Vagy mégsem?

Forrás: elements.envato.com

A többség nyáron is dolgozik

A legtöbb embernek vagy szabadságra kell mennie vagy meg kell várnia a hétvégét, hogy strandoljon egyet. Persze rengetegen vannak azok is, akik szombaton és vasárnap is dolgoznak.

Például sokan irigylik az ingatlanosokat, mert rugalmas munkaidőben dolgoznak. Arról viszont kevés szó esik, hogy ők akár este 8-kor is találkozhatnak ügyfelekkel, nem beszélve arról, hogy a legtöbb érdeklődőnek a hétvégi napok felelnek meg arra, hogy megnézzék a kiszemelt ingatlant.

Az ingatlan eladás menete egy igen bonyolult folyamat, hiszen sok múlik a tervezésen, a fotók minőségén, az ingatlan elhelyezkedésén és persze az állapotán is. Gyakran ahhoz, hogy eladjon egy ingatlant egy ügynök, számos felesleges kört kell futnia, hiszen előfordul, hogy már a szerződés aláírásánál tart, amikor az ügyfél valamiért kihátrál. És akkor kezdheti elölről az egészet.

Van, aki ilyenkor újítgatja a házát

A nyár sokak számára jelenti azt, hogy végre el lehet kezdeni renoválni a házat. Van, aki ilyenkor festi ki a lakását, más ebben az időszakban éppítteti be a legújabb fűtési keringető szivattyú modellt, s van, aki ezt az évszakot használja ki arra, hogy felújítsa a konyhabútort.

Nyáron könnyebb elintézni ezeket a gyakran porral, kosszal és építési törmelékkel járó házkörüli feladatokat, hiszen jó időben mindig kellemesebbek az ilyen típusú felújítási munkálatok. Esős vagy fagyos időszakban kevesen állnak neki festeni, hiszen teljesen kihűl a lakás, ha szellőztetni akarunk, hogy gyorsabban száradjon a festék.

A ház vízellátásának optimalizálása pedig mindig is népszerű volt a nyári szezonban, hiszen ilyenkor jönnek rá a legtöbben, hogy milyen nagy mértékben képes csökkenteni a ház vízszámláját egy jól kialakított keringető szivattyú.

Egy konyha felújítás óriási porral és kosszal jár, gyakran még a keletkezett építési törmelékhez külön konténeres kocsit kell hívni. El lehet képzelni, milyen lenne ez a fajta renoválási munka, ha télen állnánk neki.

Így a legtöbb ember ilyenkor dönt úgy, hogy rászán a nyárból néhány hetet arra, hogy a következő télen már optimalizált vízfogyasztással, gyönyörűre festett lakással vagy egy vadonatúj konyhával vágjon bele az őszi-téli időszakba.

A fiatalok - és akik szabadságon vannak - ilyenkor utaznak

Ha van idő, pénz és lelkesedés, akkor miért ne lehetne kihasználni egy szuper Zanzibár utazás lehetőséget? Ha sosem jártunk még Afrika keleti csücskén lévő meseszép szigetén, biztosan élvezni fogjuk a homokos tengerpartot, a türkizkék Indiai-óceánt vagy a varázslatos élővilágot.

Ma már nemcsak a milliomosok engedhetnek meg maguknak egy ilyen egzotikus utazást, hiszen ha ügyesek vagyunk, apránként félre tudjuk tenni az utazás árát az év során, ha odafigyelünk a havi kiadásainkra.

Ha igazán jól akarjuk érezni magunkat ezen a gyönyörű szigeten, mindenképp próbáljuk ki, hogy milyen lehet delfinek társaságában búvárkodni, feltétlenül nézzünk szét a helyi piacokon, illetve át is utazhatunk Tanzániába, hogy a természetes élőhelyükön tudjuk megcsodálni az ottani állatvilágot.

Akik nyáron ki sem vehetnek szabadságot - ők mit csinálnak?

Kevés szó esik a népszerű wellness hotelekben és gyógyfürdőkben dolgozó masszőrökről, vendéglátósokról, úszómesterekről vagy épp az idegenvezetőkről, hiszen nekik a nyár egyben azt is jelenti, hogy most van itt az ideje a munkának. A pihenés pedig csak talán az utószezon után, valamikor október, november körül kezdődhet el. Ők vajon hogy kezelik a stresszt? Hogy kapcsolódnak ki?

Szerencsére ma már számos kutató foglalkozik a stressz természetes csökkentésével, így végre újra előtérbe kerültek olyan alternatív - de ősi - megoldások erre a problémára, mint a meditáció, a nyugtató gyógyteák alkalmazása, az akupunktúra vagy éppen a CBD olaj, amely már bizonyítottan segíti csökkenteni a stresszt és az ezzel járó kellemetlenségeket, mint a kialvatlanságot, a rossz közérzetet vagy a szív- és érrendszeri problémákat.

Tehát a természetes stresszcsökkentő módszereknek köszönhetően ma már azok is tudnak egy kicsit pihenni vagy lazítani a szorgos hétköznapokban, akik végigdolgozzák az egész nyarat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152764_auto_resized.jpg
origo.hu

Telegdy-Kapás Boglárka teljesen összeomlott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27372_resized.jpg?avcount=1713901513
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154737_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27361_resized.jpg?avcount=1713901513
origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152522_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezt eszi a Dűne sztárja, Zendaya egy nap – mutatjuk a mintaétrendet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713901513
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713901513
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)