PR Cikkek

Hogyan maradjunk egészségesek télen? (x)

Címkék
egészség

Bors

2020. december 5. szombat 01:00

Téli szelek fújnak! A környezetünkben előforduló baktériumok és vírusok jó táptalajra találnak a légútjainkban, a hideg miatt vérbő nyálkahártyákban. Kialakuló  irritációjuk és az immunreakciók eredményeként gyulladás keletkezhet, ami váladékozást, köhögést eredményez. Kezdődő nátha, torokfájás, orrfolyás esetén az immunrendszerünk azonnali „fölpörgetése” képes megóvni az egészséget. Vitaminok, antioxidánsok és a felső légút normál működésének támogatására alkalmas növénykivonatok napi fogyasztása segítséget jelenthet egészségünk megőrzésében.

Növényi hatóanyagok a felső légút támogatására

A felső légút védelmére egyre elterjedtebben alkalmaznak olyan természetes hatóanyag keverékeket, amelyek a népi gyógyászatban már ismertek, régóta használatban vannak. 

Régi tapasztalat és javaslat, hogy náthás ember reszeljen tormát. Hatóanyagai csillapítják, sőt meg is szüntethetik a légút gyulladt állapotát, az orrfolyást. 

A fokhagyma erős illatú alliin hatóanyaga ugyancsak jó hatású a hörgők, az orrjáratok tisztán tartására. Egy angliai klinikai kísérletben fokhagyma-kivonatot adtak novembertől embereknek, az eredmény szerint a tél folyamán a megbetegedéseik száma harmada volt a kontroll csoportéhoz képest. Az előfordult megbetegedések időtartama pedig átlagosan 2.5 napra rövidült.

A gyömbér hatóanyagát teában alkalmazzák nátha esetén a népi gyógyászatban, fokozza a véráramlást a légútban, sőt meg is izzaszt, és mérsékelni tudja a váladékozást és köhögést. 

A görögszéna magja (Trigonella foenum - graecum) fontos szaponinokat tartalmaz, ami ugyancsak  kedvező hatású a légutakra. 

Ezeknek a növényeknek a hatóanyag-kivonatai igen erős ízűek, de kapszulába zárva (ALLIX-Forte) kényelmesen fogyaszthatók. Szedése javasolt minden korosztálynak a légút egészségének erősítésére (orrfolyás, allergia).

Segítsük az immunrendszert antioxidáns terápiával + vitaminokkal!

Ősztől az immunrendszerre fokozott teher vár. A légúti gyulladások kialakulásakor fokozódnak a helyi oxidációs folyamatok, amik lekötik az immunrendszer jelentős kapacitását. Legismertebb antioxidánsok az A-, C- és E-vitaminok, valamint a P-vitaminnak nevezett bioflavonoidok, például a citrus bioflavonoidok (citrom, narancs kivonatai) és a zöld-tea polifenoljai. Az antioxidánsok segítséget jelenthetnek az immunrendszernek azzal, hogy fellépnek a káros oxidatív gyökökkel szemben, felszabadítják az immunrendszert ebből a mindennapi leterheltségéből, hatékonyabb lesz a kórokozók elleni feladat ellátásában.  

Az elmúlt évek kutatásai kimutatták, hogy az immunrendszer egészséges működésében a C-vitamin mellett a D3-vitaminnak is fontos szerepe van. A tél folyamán sajnos minenki D-vitaminhiányossá válik, ezért napi pótlása igen fontos. Az immunrendszer normál működéséhez a cink mikroelem nélkülözhetetlen, náthás, influenzás időben kiemelten fontos a napi bevitele.

Bővebb információ: shop.pharmaforte.hu

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

veol.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt

ripost.hu

Viharos szél, heves esőzések: hétfőtől ismét bekeményít az időjárás

origo.hu

60 éves Jim Carrey - képgaléria

magyarnemzet.hu

Nagyon kiosztotta az ellenzéket az ismert baloldali szociológus

duol.hu

Kétgyermekes, ötfős család háza égett porig Dunaföldváron

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a portugál kapitány szerint nem érdemeltek ilyen befejezést

vg.hu

Djokovicot Melbourne-ből kitoloncolták, Párizsba be sem engedik

life.hu

A pletykák szerint ez a valódi oka Kulcsár Edina és Csuti válásának

vg.hu

Az iskolák 3 százalékában súlyos a helyzet

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Elfogyott a BMW-s türelme Vácon, egy pillanat alatt ment át közveszélyes ámokfutóba - videó