PR Cikkek

Havas Dóra így eteti a családját

Bors

2017. január 10. kedd 05:00

Melyik édesanya nem kérdezte meg akár több száz alkalommal is a családjától, gyermekeitől, hogy mit szeretnétek, mi legyen az ebéd? És kapta meg feltett kérdésére a helyzetét egyáltalán nem megkönnyítő választ: mindegy, csak finom legyen! Az Így etesd a családodat című műsorban Havas Dóra, a Lila Füge blog szerzője és vendégei olyan fogásokat mutatnak a TV Paprikán, melyek azon túl, hogy könnyedén beépíthetők étrendünkbe, mutatósak és ízletesek. 

Mindezek mellett még arra is vannak tippjeik, hogy mi legyen a reggeli egy ráérős hétvégén, vagy éppen mi kerüljön az uzsonnásdobozokba úgy, hogy az garantáltan üresen érkezzen vissza az anyukák és persze a gyermekek legnagyobb örömére is. De számos trükköt is megismerhetünk a műsorból, melyek segítségével olyan egészséges hozzávalókat is „belecsempészhetünk” az egyes fogásokba, melyeket egyébként nem szívesen fogyasztanának a kicsik.

Csirkemell caprese torony serpenyős krumplival

Hozzávalók a csirkéhez: 1 kg csirkemellfilé 4 db paradicsom 20 dkg mozzarella 1 nagy csokor bazsalikom   só   frissen őrölt bors  2 ek. olívaolaj 

Serpenyős, olívaolajban sült burgonyához: 1 kg jó minőségű krumpli   nagy szemű tengeri só  3-4 ek. olívaolaj  só

A csirkemelleket egyforma szeletekre vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk őket, hogy mindenhol egyforma, kb. 1 cm vastagok legyenek. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket mindkét oldalukon. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és szeletenként kisütjük a húst, oldalanként 4-6 percig. 

A mozzarellát és a paradicsomot egyforma szeletekre vágjuk. Ezután tornyot építünk a hozzávalókból: alulra egy szelet hús, rá – a hús méretétől függően – 1-2 szelet mozzarella, erre 1-2 levél bazsalikom, 1-2 szelet paradicsom, majd megint egy szelet hús. A tetejére még egy darabka a sajtból, a bazsalikomból és a paradicsomból. Fogpiszkálóval összetűzzük a tornyokat.

A krumplikat megmossuk, lábosba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és félpuhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a krumplikat, és krumplinyomóval egy kicsit mindegyiket összetörjük, hogy éppen csak megroppanjanak. Mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, amíg megpirulnak. 

Tálalás előtt megszórjuk nagy szemű tengeri sóval.

Gasztro magazin a keddi Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

magyarnemzet.hu

Kásler Miklós személyesen tájékozódott a Szent Imre kórházban történt tűzesetről

szon.hu

Brutálisan megvertek egy kamaszt a Mátészalkára tartó vonaton (videó)

origo.hu

Ez a világ 10 legnagyobb bankja – galéria

nemzetisport.hu

Ibra megsérült, a Milan nem villogott, de a Juve a kaput sem találta el

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Széttéptek egy egész birkanyájat Somogy megyében