Havas Dóra így eteti a családját

Havas Dóra így eteti a családját

recept
PUBLIKÁLÁS: 2017. január 10. 05:00
Bors

Melyik édesanya nem kérdezte meg akár több száz alkalommal is a családjától, gyermekeitől, hogy mit szeretnétek, mi legyen az ebéd? És kapta meg feltett kérdésére a helyzetét egyáltalán nem megkönnyítő választ: mindegy, csak finom legyen! Az Így etesd a családodat című műsorban Havas Dóra, a Lila Füge blog szerzője és vendégei olyan fogásokat mutatnak a TV Paprikán, melyek azon túl, hogy könnyedén beépíthetők étrendünkbe, mutatósak és ízletesek. 

Mindezek mellett még arra is vannak tippjeik, hogy mi legyen a reggeli egy ráérős hétvégén, vagy éppen mi kerüljön az uzsonnásdobozokba úgy, hogy az garantáltan üresen érkezzen vissza az anyukák és persze a gyermekek legnagyobb örömére is. De számos trükköt is megismerhetünk a műsorból, melyek segítségével olyan egészséges hozzávalókat is „belecsempészhetünk” az egyes fogásokba, melyeket egyébként nem szívesen fogyasztanának a kicsik.

Csirkemell caprese torony serpenyős krumplival

Hozzávalók a csirkéhez: 1 kg csirkemellfilé 4 db paradicsom 20 dkg mozzarella 1 nagy csokor bazsalikom   só   frissen őrölt bors  2 ek. olívaolaj 

Serpenyős, olívaolajban sült burgonyához: 1 kg jó minőségű krumpli   nagy szemű tengeri só  3-4 ek. olívaolaj  só

A csirkemelleket egyforma szeletekre vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk őket, hogy mindenhol egyforma, kb. 1 cm vastagok legyenek. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket mindkét oldalukon. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és szeletenként kisütjük a húst, oldalanként 4-6 percig. 

A mozzarellát és a paradicsomot egyforma szeletekre vágjuk. Ezután tornyot építünk a hozzávalókból: alulra egy szelet hús, rá – a hús méretétől függően – 1-2 szelet mozzarella, erre 1-2 levél bazsalikom, 1-2 szelet paradicsom, majd megint egy szelet hús. A tetejére még egy darabka a sajtból, a bazsalikomból és a paradicsomból. Fogpiszkálóval összetűzzük a tornyokat.

A krumplikat megmossuk, lábosba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és félpuhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a krumplikat, és krumplinyomóval egy kicsit mindegyiket összetörjük, hogy éppen csak megroppanjanak. Mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, amíg megpirulnak. 

Tálalás előtt megszórjuk nagy szemű tengeri sóval.

Gasztro magazin a keddi Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.