A gránátalma édes, ropogós magjai kiválóan alkalmasak arra, hogy italok tetejére szórva díszként szolgáljanak, de ki is facsarhatjuk őket.
Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd kanállal szedjük ki a magokat. A fehér hártyát szedjük ki az értékes magok közül. Másik módszerrel a fejjel lefelé fordított és már élbe vágott gránátalmát ütögessük meg a kés lapjával, hogy a magok fellazuljanak, majd próbáljuk meg kifordítani a héját és kipiszkálni belőlük a magokat. Érdemes ezt egy tál fölött magozni, hogy a kiscsorgó értékes levet hasznosíthassuk.
Tipp: A piacon minél pirosabb héjú gránátalmát válasszunk, annál valószínűbb, hogy a belsejében érett és édes magokra lelünk.
2 pohárhoz:
A körte alacsony kalória-, koleszterin és nátrium tartalmú gyümölcs, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, gazdag viszont C- vitaminban és káliumba. Kiváló kiegészítője az alábbi koktélban a gránátalmának:
Gyümölcscentrifugába adagoljuk a körtét és a gránátalmát, majd a léhez keverjük hozzá az egy kanál vízben feloldott fűszerkeveréket. A poharakat kéthermadig töltsük meg a gyümölcslével, majd jégkockával és gyümölcsszeletekkel, gránátalma magokkal tálaljuk.
A grenadine-szirup gránátalmából készülő sűrítmény, gyakran használják koktélok készítéséhez. Ragyogó színt kölcsönöz az italnak. Az igazi grenadine alkoholmentes, de létezik alkoholos változata is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.