A gránátalma (Punica granatum) az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely egyedi aromával és különleges ízzel rendelkezik, jótékony tulajdonságai révén pedig ajánlott különböző betegségek kezelésére. Nézzük meg, hogy miért is olyan egészséges a gránátalma!
A gránátalma a "szuper gyümölcsök" új kulináris irányzatot képviselő ételeknek az egyik fő alkotóeleme. A gránátalma egy cserje vagy kistermetű fa, amely a füzényfélék (Lythraceae) családjába tartozik, a Punica nemzetséghez. Tudományos nevePunica granatum.
Agránátalmafa állítólag Indiából származik, kifejlett korban eléri az 5-8 m magasságot. Az indiai szubkontinensen széles körben termesztik gyümölcse miatt, különösen elterjedt Iránban, a Kaukázus vidékén és a mediterrán vidékeken.
A fának kerek és a fajtától függően élénkpiros, bíbor vagy sárgás-narancssárgás színű gyümölcse van. A gránátalma 6-10 cm átmérőjű és 200 g a súlya. A gránátalma héja kemény.
A gyümölcs belsejét membránszerű falak osztják fel egységekre. Mindegyik egység belsejében található lédús, piros, rózsaszínű gyümölcshús és magvak, amelyek lehetnek puhák vagy kemények (attól függően, hogy mennyire érett a gyümölcs).
A gránátalma az egyik legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs; leve, aromája és színe révén fontos alkotóeleme a "super-fruits" új kulináris irányzatnak.
A gyümölcs nem tartalmaz sok kalóriát, illetve telített zsírokat, de nagyon gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban ésvitaminokban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.