A megmaradt főtt ételek – a könnyen romlandóakat leszámítva – 2-3 napig lazán eltarthatók a hűtőszekrényben.
Sokan nem viszik túlzásba a csomagolást: a tányérra vagy a tálalóedényre alufóliát borítanak, és már mehet is az étel a hűvösre. Sajnos nem is gondolnánk, de ez az egyszerű művelet árthat az egészségünknek.
A levegő nem csak az emberek számára nélkülözhetetlen. A baktériumoknak is szükségük van rá az életben maradáshoz és a szaporodáshoz, olyanoknak is, amelyek kifejezetten ártalmasak az emberi szervezetre. Egyes baktériumok akár pár óra alatt elszaporodhatnak az ételeinken. Az alufólia viszont egyáltalán nem fed légmentesen, így a „tető” alatt baktériumaink továbbra is vidáman eléldegélhetnek.
Törekedjünk inkább a légmentes tárolásra, kifejezetten fontos ez hús- és tejtermékek, valamint húsos, tejes készételek esetén. Válasszunk pontosan záródó, üvegből vagy műanyagból készült dobozokat! A doboz minél laposabb, annál jobb, így ugyanis kevesebb levegőt zárunk be az étellel együtt. Az is jó megoldás, ha a lehető legjobban tele van a tárolóedényünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.