Ha közelegnek az ünnepek, az ételérzékenységgel élők általában nagyot sóhajtanak. Hiszen hiába készülnek a hagyományos finomságok, általában a család nagyobb részére gondol mindenki és nem kezd el kísérletezni gluténmentes vagy tejmentes édességeket kreálva.
Pedig egyáltalán nem kell lemondani az édes ízek kényeztető élményéről akkor sem, ha gluténmentesen étkezünk, vagy éppen diétázunk, és ezért nem szeretnénk cukrot, lisztet fogyasztani. Szerencsére ma már szuper termékek állnak rendelkezésre, hogy kiváltsuk a hagyományos alapanyagokat, így például a Toman gluténmentes lisztkeverékek is jelentősen megkönnyítik a dolgunkat, ha egészséges finomságot szeretnénk készíteni.
Ezeknek a lisztkeverékeknek nagy előnye, hogy könnyű velük dolgozni és változatosan készíthetünk belőle igazi karácsonyi sütiket is. A gluténmentes kuglóf bármilyen uzsonnaasztalon is megállja a helyét, ugyanolyan finom, mint a klasszikus változat, lágy és puha a belseje. Készíthető őzgerinc vagy püspökkenyér formában is, a diétánk aktuális szakaszának megfelelően pedig gazdagíthatjuk aszalt gyümölcsökkel, vagy cukormentes csokoládédarabkákkal is.
Gluténmentes ünnepi kuglóf
Hozzávalók:
Elkészítés:
A karácsony másik elmaradhatatlan édessége a mézeskalács, vagy egyéb aprósütemények. Természetesen ebből is egyszerűen készíthető glutén-, sőt tej- és cukormentes változat is, tetszés szerint fűszerezve, fahéjjal, gyömbérrel vagy éppen mézeskalács-fűszerkeverékkel.
Glutén, tej, cukormentes gyömbéres, fahéjas keksz
Hozzávalók:
A nyújtáshoz szükség szerint további lisztkeverék.
Elkészítés:
A kihűlt kekszek kellemesen ropogós állagúak lesznek.
Természetesen további sütemények gluténmentes változata is lehetséges, ennek innentől kezdve már csak a fantázia szab határt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.