Tej-, glutén-, szójamentes, proteindús süti? Van ilyen!

Tej-, glutén-, szójamentes, proteindús süti? Van ilyen!

szójamentes
PUBLIKÁLÁS: 2022. november 23. 16:40
Egyre többen keresnek „mentes” süteményeket. Valakit életallergiája, valakit az újszerű táplálkozási trendek, mint a paleo vagy keto étrendek követése késztetnek erre.

Egyre többen keresnek „mentes” süteményeket. Valakit életallergiája, valakit az újszerű táplálkozási trendek, mint a paleo vagy keto étrendek követése késztetnek erre.

A legtöbben a tejtermékektől, búzaliszttől és szójától mentes édességeket keresik. Azok, akik ezen összetevők kerülése mellett a magas fehérje-tartalmú és az alacsony szénhidrát-tartalmú sütiket is előnyben részesítik, lehetnek kiváló megoldások a ToTu-s sütemények.

Foto:ToTu

A ToTu-s süteményekben a tejszínt, túrót, tejet tojásfehérje-alapú tejtermék-alternatívákkal helyettesítik, amelyek zsírt, szénhidrátot nem tartalmaznak. Tökéletes választások diétázók, sportolók számára is. Ezek a sütemények, torták ráadásul kiválóan fagyaszthatóak, így akár 9 hónapig is megőrzik minőségüket a mélyhűtőben. Sőt, felengedés után is 5 napig tárolhatóak hűtőszekrényben. 

Íme egy otthon is elkészíthető finom desszert a ketozis.hu jóvoltából:

Foto: pixabay.com

 

Csokitorta Recept

Alap
  • 110 g mandulaliszt (darált mandula)
  • 110 g vaj (82%-os sótlan)
  • 200 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
  • 4 db tojás (nagy méretű)
  • 50 g eritrit (vagy stevia)
  • 20 g holland kakaó (cukor nélkül)
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
Krém
  • 100 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
  • 100 ml habtejszín (legalább 30%-os)
  • 30 g eritrit (vagy stevia)

Eszközök

  • Sütőforma

Elkészítés

Alap

  • Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, légkeverés esetén 150-re.
  • Fogj egy sütőformát (torta, kuglóf, bármilyen alakú megfelel) és béleld ki sütőpapírral. Ha van otthon, kend meg a sütőpapírt kókuszzsírral, hogy biztosan ne ragadjon rá a süti.
     
  • Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon olvaszd meg benne a vajat és 200g csokit.
     
  • Közben tedd egy keverő tálba a többi hozzávalót (mandulaliszt, tojás, eritrit, kakaópor, vanília kivonat és sütőpor), majd jól keverd el őket.
     
  • Ha megolvadt a csoki és a vaj, add hozzá a többi alapanyaghoz és alaposan keverd el a masszát.
     
  • Öntsd a masszát a kibélelt formába, fedd le alufóliával és tedd az előmelegített sütőbe 45 percre.
     
  • Ha megsült, engedd kihűlni, majd vedd ki a formából.
     

Krém

  • Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon melegítsd meg a tejszínt és a csokit, majd a végén keverd hozzá az eritritet is.
     
  • Engedd kihűlni (akár pár percre a hűtőbe is teheted), hogy egy viszonylag sűrű massza legyen, ami nem fog lefolyni a tortáról.

Utolsó lépés

  • Ha kihűlt minden, kend a krémet az alap tetejére és tedd a hűtőbe legalább 1 órára fogyasztás előtt.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.