Egy egészségtelen teafajta, ami sajnos egyre népszerűbb

Egy egészségtelen teafajta, ami sajnos egyre népszerűbb

tápióka
PUBLIKÁLÁS: 2022. november 12. 14:17
Tajvanból érkezett hozzánk, két leggyakoribb alapja, a zöld és a fekete tea önmagában véve kimondottan egészséges, együtt azonban – az egyéb összetevőkkel, no és az édesítő- és tartósítószerekkel tuningolva – máris borzasztóan egészségtelen a buboréktea.

Tajvanból érkezett hozzánk, két leggyakoribb alapja, a zöld és a fekete tea önmagában véve kimondottan egészséges, együtt azonban – az egyéb összetevőkkel, no és az édesítő- és tartósítószerekkel tuningolva – máris borzasztóan egészségtelen a buboréktea.

A buborékteát Magyarországon bobateának, bobadzsúznak, bubble teának és gyöngytejteának is nevezik, és az 1980-as évek elején vált igazán népszerű itallá Ázsiában, hozzánk azonban csak az utóbbi időben jutott el. Alapanyaga a fekete és a zöld tea, amihez tej és/vagy gyümölcsös szirup is kerül, majd tápiókagyöngyöt szórnak bele. A gyöngyöket cukros szirupban karamellizálják, hogy minél puhábbak és édesebbek legyenek, így a végeredmény egy kalóriabomba, ami legalább 500-600 kalóriát tesz ki, így két pohár már fedezi is a napi kalóriaszükségletet.

Aki szeretné magát ezzel a tajvani különlegességgel kényeztetni, az a legjobb, ha kerüli a szirupot és inkább növényi tejet használ, és kevesebb tápiókagyöngyöt tesz az italba – négy evőkanál gyöngy aThe Healthy cikke szerintakár 160-180 kalóriát is jelenthet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.