A házi készítésű likőr remek módja annak, hogy a gyümölcsöt ízletes és kreatív italban használjuk fel, amely lenyűgözi a vacsoravendégeket. Kövesse az alábbi egyszerű receptünket, és élvezze!
A likőr egy édesített alkoholos ital, amelyet alkoholból és hozzáadott aromákból, fűszerekből vagy kivonatokból készítenek. A házi borkészítéssel ellentétben a házi likőr elkészítése sokkal elnézőbb: nincs költséges berendezés, nincs erjesztés, és nem kell aggódni a romlás miatt, mert az alkoholtartalom olyan magas. Bármilyen gyümölcsből készülhet likőr: málna, áfonya, őszibarack, szilva, körte, bodza... Miután felöntöttük, az alkohol több hét alatt lassan kivonja a gyümölcsből a levet. A sima és mély gyümölcsös ízért fontoljuk meg, hogy már most elkezdjük a házi készítésű likőrt, és karácsonyra tálaljuk.
A házi likőr készítése nem egzakt tudomány, és a gyümölcs, az alkohol és a cukor arányát a saját ízlésének megfelelően módosíthatja. Bár bármilyen 40 százalékos alkohollal kivonható a gyümölcslé, a vodka azért ajánlott, mert semlegesebb ízű, és nem fog zavaróan hatni a végtermékre. A magasabb alkoholtartalmú (90-95 százalékos) gabonaszesz, a rektifikált szesz több gyümölcslevet tud kivonni, mint a vodka, de vízzel kell hígítani ahhoz, hogy iható legyen.
Hozzávalók:
Az kiegészítő ízek remekül működnek bizonyos gyümölcsökkel, hogy összetettebb likőrt készítsünk:
Bár a házi likőr elkészítése eltarthat egy ideig, a lépések egyszerűek:
A gyümölcslikőrt korlátlan ideig tárolhatjuk! A magas alkoholtartalom biztosítja, hogy ne romoljon meg. Ihatjuk tisztán (lassan kortyolva élvezzük az ízét), vagy használhatjuk nyári fröccskoktélok készítéséhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.