Semmi fakszni, csak egy tiszta, szárított cseresznyemagokkal töltött párna. Felmelegítve átható hőt biztosít. Kiváló a feszülő izmokra, izületre, hasfájásra vagy egyszerűen csak az ágy melegítésére.
Szinte mindenki hallott már a mikróban melegíthető fájdalomcsillapítókról, például a hajdina párnákról, vagy a rizzsel, kukoricával, lenmaggal vagy más gyógynövényekkel töltött zoknikról. Ez valójában egy svájci hagyomány. Az ókori öntödei munkások fűtött cseresznyemagzsákokat használtak, hogy enyhítsék fájó izmaikat a hosszú, kemény fizikai munka után. Pehelypaplannal letakarva a meggymagpárnák egész éjszakán át melegen tartják az ágyat.
A divat hamarosan Németországban is elterjedt, ahol a meggymagpárnára saját kifejezésük van, a Kirschkernkissen. Londonban vettem az első cseresznyéskernkern-csomagomat. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hidegebb európai országok nagy részében a meggymaggal töltött párnák ismertek és kedveltek.
Hogyan készítsünk meggymagos párnát?
Minden júliusban, amikor a cseresznyének szezonja van, kimagozzuk. A magokat néhány percig egy tál meleg vízben áztatjuk, hogy a magokon maradt maradék gyümölcsöt fellazítsa. Ezután letisztítjuk a magokat, majd egy papírtörlőre terítjük körülbelül egy hétre, hogy teljesen kiszáradjanak.
Maga a meggylé is segíti az ízületi gyulladást és az alvást, mivel magas antioxidáns- és melatonin-tartalommal rendelkezik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.