Sétálj a visszér ellen!

Sétálj a visszér ellen!

véna
PUBLIKÁLÁS: 2022. június 06. 10:06
Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű a séta, mint mozgásforma és kiváló megelőzési lehetőség a visszér ellen. Ez a testmozgás nem igényel különösebb eszközt, bárhol, bármikor űzhető és csak egy kényelmes cipőre van szükség.

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű a séta, mint mozgásforma és kiváló megelőzési lehetőség a visszér ellen. Ez a testmozgás nem igényel különösebb eszközt, bárhol, bármikor űzhető és csak egy kényelmes cipőre van szükség.

Napi 20-30 perc tempós séta már pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, a keringésre. A rendszeres, de nem túlzottan megerőltető mozgás segíthet a visszeres tünetek enyhítésében.

Arról nem is beszélve, hogy séta közben megszabadulhatunk a napi gondoktól, egy idő után egyszerűen az embernek sem igénye, sem energiája nincs arra, hogy a problémákat magával cipelje. Az alábbi videóban kitérünk arra is, hogyan érdemes nekiindulni:

Sétatippek Magyari Dávidtól

Ha ráadásul a sétát még az alábbi recepttel kombináljuk, elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk a vénáink egészségéért!

Paradicsomos lencseraguval rakott padlizsán és cukkini

Hozzávalók - Lencseraguhoz: 1 nagy hagyma apróra vágva, 2 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma felszeletelve, 20 dkg gomba apróra vágva, 1 piros paprika apróra vágva, 1/2 teáskanál köménymag vagy őrölt kömény, 1/2 teáskanál kakukkfű, 1,5 evőkanál füstölt paprika, 1 sárgarépa apróra vágva, 1 konzerv paradicsom, 10 dkg szárított vörös lencse leöblítve, 5 dl víz, Opcionális: csípős paprikakrém/harissza, 1 teáskanál balzsamecet, 1 teáskanál tengeri só, Ízlés szerint fekete bors, Rétegeléshez: 1 kicsi padlizsán és cukkini, tetejére 1 gombóc mozzarella

Elkészítés: Olívaolajon 5-6 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, és kevergetjük még néhány percig. Utána az apróra vágott répát, gombát és a pirospaprikát keverjük hozzá, és sütjük 2-3 percig. Adjuk a keverékhez a paradicsomot, a lencsével, a vízzel, a harisszával, a balzsamecettel együtt. Pároljuk kb. 25 percig. Ízesítsük sóval, borssal. Kicsit hűtsük ki. Előmelegítjük a sütőt 200C-ra. Közben a padlizsánt és cukkinit felszeleteljük vékonyra, majd egy tűzálló tálat kiolajozunk picit. Elkezdjük belerétegelni a padlizsánt, cukkinit és a lencseragut. Az utolsó padlizsán-cukkini rétegre rátépkedjük a mozzarellát. 200°C-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Olvasd el ezt is!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.