Hogy képzeljük el a tökéletes reggelit? Kávé, narancslé, joghurt és gyümölcs? Sajnos a valóságban nem így fest, hiszen korántsem mindegy, mi kerül először a gyomrunkba.
Élesztős ételek: Habár úgy nőttünk fel, hogy kenyeret, péksütemény kaptunk reggelire, talán mégsem annyira jó. Az élesztő ugyanis irritálhatja a gyomorfalat, s puffadást okozhat.
Édesség: Szintén rossz ötlet már korán reggel az egekbe küldeni a vércukorszintünket, ami egyből elkezdi irritálni a hasnyálmirigyünket, mely éppen csak felébredt. Ha gyakran tesszük ezt, az cukorbetegség kialakulásához vezethet.
Joghurtok és egyéb erjesztett tejtermékek: Ha üres gyomorra fogyasztjuk őket, hidrokloridos sav keletkezik a gyomrunkban, mely elpusztítja a jelenlévő tejsavat.
Körte: A körtében található nyers rostok irritálhatják az üres gyomor nyálkahártyáját.
Paradicsom: A paradicsomban rengeteg csersav van, mely csak fokozza a gyomorsavtermelést, hosszú távon ebből lesz a gyomorfekély.
Banán: Ha éhgyomorra esszük a banánt, megugrik vérünkben a magnéziumszint, s ez károsíthatja az egészségünket.
Fűszeres ételek: A nagyon fűszeres ételekkel is vigyázni kell reggel, például ne borsozzuk meg a rántottát, ugyanis a gyomornyálkahártyánk nem fogja szeretni, s túl sok savat fog termelni, ami hasfájáshoz vezet.
Hideg, szénsavas italok: Az ilyen italok károsítják a gyomorfalat, pláne korán reggel, felemelik a vércukorszintet, s csökkentik a gyomor vérellátását, aminek eredményeképpen sokkal lassabban emésztődik meg az étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.