Folyadékkal is tehetünk az erős immunrendszerért
Télen, különösen járvány idején nagyon fontosak az immunerősítő élelmiszerek. Íme öt gyógynövény, melyet hozzáadhatunk az italunkhoz, hogy fittek és egészségesek maradjunk.
Az egészségnek és a kiegyensúlyozott étrendnek a napunk folyamán elfogyasztott italok is kulcsfontosságú részei. Hidratáltan tartják a szervezetet, ásványi anyagokat és vitaminokat szállítanak a test különböző részeibe. Emellett azonban kiváló immunerősítő hatással bírnak, távol tartják a betegségeket.
1.Ashwagandha
Az ashwagandha erőteljes, fiatalító gyógynövény, melyet évszázadok óta használ az ájurvéda különböző betegségek kezelésére szolgáló gyógykészítmények előállítására. Ez az ájurvédikus gyógynövény tele van különféle előnyös hatóanyagokkal, mint az aminosavak, peptidek, lipidek és nukleinsavak bázisai – mindegyik főként immunerősítő tulajdonságairól ismert. Az Ashwagandha rendszeres szedése segíthet megbirkózni a stresszel, a szorongással, a depresszióval és a rossz alvással.
2.Brahmi
A brahmi szintén használatos az ájurvédikus gyakorlatban, szorongás kezelésére és a mentális egészségi állapot javítására. Az ayurvédikus gyógynövény az immunglobulintermelés felpörgetésével fokozhatja az immunrendszer működését. Emellett enyhítheti a szorongást és a stresszt. A benne lévő erőteljes antioxidánsok hasznosak lehetnek egyéb krónikus betegségek, például a diabétesz és a rák kezelésében is.
3.Bazsalikom mag
Az apró magvak könnyen hozzáadhatók bármilyen italhoz, frissítő ízt kölcsönöz nekik. A bazsalikommagok olyan tápanyagokat tartalmaznak, mint az Omega-3 zsírsavak, A-, B-, E- és K-vitamin, kalcium, foszfor, magnézium és vas. Flavonoidokat és fenolt is találunk bennük, melyek jelentős immunerősítők és megakadályozzák a szabad gyökök károsító hatásait.
A kimondottan aromás édesköménymagok transz-anetolt tartalmaznak – egy vegyületet, amely számos vírus semlegesítésére képes. Kitűnő immunerősítő ital lesz az édesköménymagból készült vízből, melynek fogyasztása javíthatja az immunitást és csökkentheti a szervezetben a gyulladást.
Mérsékelheti a fertőzés kockázatát és megtisztíthatja a légutakat. Az édesköménymag A-vitaminban, C-vitaminban és béta-karotinban gazdag, ezek az összetevők ismertek immunerősítő tulajdonságaikról.
5.Khus
Szintén komoly immunerősítő ital a nyáron remek frissítőként is fogyasztható khus. Remek lehetőség arra, hogy megőrizzük szervezetünk hidratáltságát és kiválóan alkalmas az immunrendszer egészségének erősítésére.
Az ital khusból vagy vetiverfűből készül. A khus gyökér antioxidánsokban gazdag, melyek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelem révén erősíthetik az immunitást. Tele van cinkkel is, amely támogatja természetes védekező rendszerünket és gyorsan begyógyítja a sebeket.
A kávé hatása jótékony is lehet, ha a megfelelő személynél, a megfelelő módon és adagban alkalmazzuk. A kávé ugyanis – megfelelően alkalmazva – gyógynövény. Ismerkedjünk meg a kávé gyógyhatásával, valamint az esetleges ellenjavallatokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.