Elege van a főtt tojásból? Íme pár fantasztikus ötlet a tojásos ételekre

tojásos ételek
PUBLIKÁLÁS: 2022. április 29. 13:33
Ez az év "legtojásosabb" időszaka. A krókuszok és nárciszok, a bolyhos nyuszik és csibék, valamint a mindenütt felbukkanó pasztellszínek mellett a tavasz az az évszak, amikor a húsvét miatt is a tojások kerülnek a középpontba.

Ez az év "legtojásosabb" időszaka. A krókuszok és nárciszok, a bolyhos nyuszik és csibék, valamint a mindenütt felbukkanó pasztellszínek mellett a tavasz az az évszak, amikor a húsvét miatt is a tojások kerülnek a középpontba.

Bár ebben a hónapban a csokoládétojásokból is jóllaktunk már, áprilisban a friss tojás sokoldalúságát ünnepelhetjük.

tojás, főtt tojás, reggeli, rántotta
Fotó: pexels

A tojás tápanyagokban gazdag élelmiszer, és "tökéletes arra, hogy beindítsa a napunkat. Eltelít, van benne némi zsír, teljes értékű fehérje, és nagyon sokoldalúan felhasználható. Egy tojás 6 gramm fehérjét és számos fontos tápanyagot tartalmaz, például B12-vitamint, riboflavint, kolint, biotint és szelént.

Egyetlen komolyabb tojásos cikk sem kezdődhet a tojásos reggeli szendvicsek méltatása nélkül. Legyen szó bagelről, ropogós zsemléről, angol muffinról, kekszről vagy tortilláról, egy egyszerű rántotta vagy tükörtojás sok reggel klasszikus indítója.


De a tojással többet is lehet kezdeni a serpenyőn túl, és nem baj, ha a reggelin túlra is elvisszük.

Adjunk magunknak szabad kezet, hogy a nap bármely szakában fogyasszuk tojásos ételeinket.

Sütöben sütött tojások

A folyós tojássárgája kedvelői számára a muffinformában sütött tojás sokkal könnyebben elkészíthető, mintha többszörös buggyantott tojást készítenénk a családnak. Az alapsablon egyszerű: Töltsük meg a tálat vagy formát húsok, zöldségek vagy sajtok kombinációjával, majd üssük bele a tojást, és fűszerezzük fűszerekkel és gyógynövényekkel. Addig süssük, amíg meg nem szilárdul.
Tojásos kenyerek
Szeret sütni? Itt az ideje, hogy kipróbálja a tojással dúsított kenyér készítését. Francia briós, zsidó challah, svájci zopf, olasz pane di pasqua - sok kultúrának megvan a maga édes, gyakran fonott kenyér változata. Ezekhez a tésztákhoz gyakran adnak tejtermékeket, például tejet vagy vajat, ami a tésztát puhává teszi.
húsvéti kalács, kalács, fonott kalács, reggeli
Foto:pixabay.com
Tojássárgája
A tojássárgája és a tojásfehérje gyakorlatilag két különálló étel. A különböző ízekkel és textúrákkal rendelkező sárgája és fehérje külön-külön is felhasználható a különböző ételekhez.
(Táplálkozási szempontból a tojásfehérje többnyire csak fehérjéből áll, míg a sárgája tartalmazza az alapvető tápanyagokat, így ideális, ha mindkettőt fogyasztjuk valamilyen formában.)
A tojássárgája legtökéletesebb és legkényelmesebb felhasználási módja a spagetti carbonara. Azzal, hogy egy adag tésztára egy tojássárgája jut, ideális módja annak, hogy felhasználjuk a maradékokat a konyhában.
tészta, reggeli
Foto:123rf.com
Tojásfehérje
A tojásfehérje fehérje-víz szerkezete az, ami miatt könnyű és habos habbá verődik, így használjuk ki ezt a és készítsünk házi pillecukor-krémet csak tojásfehérjéből, cukorból és szódabikarbónából. Vagy süssünk muffint és mázként díszítsük a tetejüket cukros - habos tojásfehérjével.
tojásfehérje, tojás, reggeli
Foto:pixabay.com
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.