Az Izraeli Műszaki Egyetemen készült tanulmány arról számol be, hogy a zöld tea - a már eddig is ismert, számos jótékony hatása mellett - még a rossz lehellet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.
A zöld tea eddig felismert előnyei között szerepel a rák és a szívbetegségek kockázatának, valamint a koleszterinszintnek a csökkentése, továbbá a Parkinson- és az Alzheimer-kór ellen nyújtott védelmező hatása is. Az Archives of Oral Biology című lapban megjelent tanulmány pedig arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy ez a csodás nedű különféle, a szájjal kapcsolatos problémák esetében is igen hatékony.
A zöld tea ugyanabból a növényből származik, mint a fekete, csak másféle módon dolgozzák fel, így kevesebb koffeint és több polifenolt tartalmaz. Kínában és a Távol-Keleten már évezredek óta fogyasztják, ám egészégügyi előnyei folytán Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A mostani tanulmány során a kutatók főleg a zöld teában található egyik polifenolnak, az úgynevezett EGCG-nek szerepére összpontosították figyelmüket, és megállapították, hogy ez az összetevő a leglényegesebb a tealevélben. A polifenol olyan vírusellenes összetevőket tartalmaz, ami védelmet nyújthat az influenza ellen, emellett - kénes illatának köszönhetően - a rossz lehelletet is megszünteti. Az már szinte csak hab a tortán, hogy a zöld tea kortyolgatásával csökkenthető a fogszuvasodás, és a dohányzás által előidézett gyulladásos szájbetegségek kialakulásának esélye is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.