Lehet gyors köret, elengedhetetlen hamburger mellé, de mártogatósokkal is kínálhatjuk egy esti sörözés alkalmával.
Elkészíteni sem bonyolult otthon, ám bárhogy is próbálkozunk, valahogy sosem lesz pont olyan, mint az, amit a hamburger mellé adnak a gyorséttermekben. Mi lehet a titka? A krumpli fajtája? Az olaj, a lábas, netán a fritőz.

A Taste of Home nevű weboldal járt eredetileg utána a kérdésnek. Hamar kiderült, hogy az egyik legnagyobb gyorsétteremlánc sült krumplijának titka nem valami különleges módon génkezelt – és az emberiséget előbb vagy utóbb elpusztító – mutáns csodakrumpli, sem féltve őrzött titkos hozzávaló, hanem egy nagyon is egyszerű dolog.
A krumpli a nyugati ember étrendjének fontos része, de sajnos ha túl sokat fogyasztunk belőle – legyen akár sütve, főzve, pürésítve – jó eséllyel a magas vérnyomással is számolnunk kell – derül ki egy friss kutatásból.