Rengeteg érv szól amellett, hogy a téli vitamin szükségletünket elengedhetetlen pótolnunk. Ebből az arany színű szuperélelmiszerből már napi egy darab is fedezi a napi C-vitamin szükségletünk többszörösét, ezen kívül jót tesz a légzésnek, vérkeringésnek, emésztésnek és a szemünk egészségének is.
Az eredetileg Kínából, a Jangce folyó medencéjéből származó kivit misszionáriusok vitték második hazájába, Új-Zélandra. A legegészségesebb változatát, a "Golden Kiwi Fruit" -ot már itt nemesítették ki. Az arany kivi a zöldnél intenzívebb aromájú és édesebb, de nem csak ebben különböznek.
Az arany változat még a zöldnél is több C vitamint tartalmaz. Egyetlen szem gyümölcs elfogyasztása egy felnőtt napi C–vitamin szükségletét többszörösen fedezi, emellett gazdag E-vitaminban és K-vitaminban is. Ezen kívül mindkettőben nagy mennyiségben találhatunk rostokat, káliumot, klorofillt és luteint.
A téli vitaminpótlásra azért is érdemes kivit választani, mert a kivi az egyik legkevésbé permetezett gyümölcs. Gyakran kemény, még éretlen állapotban találhatjuk meg a boltok polcain, ezzel kapcsolatban jó tanács, hogy papírzacskóban tárolva hamarabb megérik és tovább gyorsíthatjuk a folyamatot azzal, ha almát, vagy banánt teszünk mellé, így egy nap alatt megérlelhetjük a gyümölcsöt.
Mind a zöld, mind pedig az arany kivi elképesztően jó hatással van a szervezetünk egészségére, szinte felsorolni is nehéz a pozitív hatásait. Méregtelenítő, mert rostjai eltávolítják a vastagbélben felhalmozódó mérgeket és más salakanyagokat. Antibakteriális hatású, mert a kiviben található aktinchinin nevű fehérje számos kutatásban gombaölő és antibakteriális hatásokat mutatott.
Rákellenes hatását egérkísérleteken bizonyították: poliszaharid és antioxidáns komplexe a tumorsejtek csökkenését is képesek előidézni. Ha ez nem lenne elég meggyőző, még a pihentető alvást is elősegíti, mert természetes növényi melatonint - alvást szabályozó hormont - tartalmaz. Napi egy-két kivi elfogyasztása jó hatással van a szív és érrendszerünkre, valamint a légzőszerveinkre is. Emésztőrendszeri betegségek ellen is sikerrel alkalmazható, a kiviben lévő antioxidánsok és rostok képesek az emésztőrendszer gyulladáscsökkentőjeként működni. A szem egészsége és a látás terén is hasznos ez a szupergyümölcs, az előbb már említett lutein tartalmának köszönhetően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.