Gusztustalan ételek, amiket tuti nem mersz megkóstolni

Gusztustalan ételek, amiket tuti nem mersz megkóstolni

ételek a világból
PUBLIKÁLÁS: 2021. november 13. 13:33
Az egyik gusztustalan, a másik undorító, a világ bizonyos részein mégis ínyencfalatnak számítanak.

Az egyik gusztustalan, a másik undorító, a világ bizonyos részein mégis ínyencfalatnak számítanak.

5 elképesztő étel, amit nem mersz kipróbálni!
Fotó: Shutterstock

A legmerészebb novemberi horrorfilmek sem okoznak akkora borzongást, mint amikor egy idegen országban a tányérról egy tonhal szeme, a tányér fölött pedig a pincér büszke arca néz rád, miközben utóbbi finoman azt várja, hogy legalább annyira szeresd a tengeri élőlény látószervét, mint a szicíliai pizzaszeletet, amit újra és újra megrendelsz. Az azonban biztos, hogy nem a halszem a legfurcsább dolog, amitől rettegned kell, ha nekivágsz a világnak.

ÉLŐ POLIP

Ha azt hitted, hogy a K-pop a legmerészebb dolog, amit Dél-Koreában kitaláltak, akkor nagyot tévedtél – és tévedett pár nyolclábú jószág, amelyek véletlenül egy akváriumban találták magukat egy teljesen normális piaci kifőzdében. A kelet-ázsiai országban ugyanis pont annyira normális frissen levágott polipkart enni, mint nálunk a sajtos-tejfölös lángos egy csendes szombat délelőtt a zöldséges stand mellett. A legbizarrabb az egészben az – amellett, hogy finoman szólva is állatkínzás szemtanúi lehetünk –, hogy a tányéron lévő végtag tényleg mozog, amikor szójaszósz és szezámmag kerül rá. Így lehet, hogy a leginkább piacokon kapható autentikus ételt mi inkább kihagynánk…

CSIRKEMELL-PUDING

Fotó: Shutterstock

Nem, nem elírás, van olyan hely a világon, ahol a csirkemellből készült pépet desszertként tálalják. A Tavuk Göğsü egy népszerű török étel, ami az ottomán szultánok érdekes ízléséről tanúskodik. Hogy miként készül? A csirke mellét pépessé darálják és vaníliapudinggal keverik össze. Érdekes elgondolás, megnéznénk belőle a Dr. Oetker verziót…

FÉRGES RÁNTOTTA

Hol máshol készítenének férgekből rántottát, mint a világ keleti felén? Az biztos, hogy ennek fényében kevés, a piacok környékén élő rovarral cserélnénk helyet... A vietnámiak ezt a reggelit egyébként úgy eszik, mint mi a szendvicset, és náluk pont annyira szokványos, mint nálunk a gyorskaja a focimeccsen. Az omlett javára legyen mondva, hogy legalább tudjuk, mi van benne, a virsli valódi összetevőit viszont senki nem teszi reklámozza.

RÁNTOTT VAJ

Furcsa + nagyon zsíros + indokolatlanul kirántott = amerikai gyorskaja. Ez a fogás nem is azért félelmetes, mert olyan dolgot kellene megennie az embernek, ami nagyobb mennyiségben önmagában is véleményes, hanem azért, mert elfogyasztásával egy instant lábon kihordott szívrohammal is kalkulálhatunk. A rántott vaj lényege egyébiránt az, hogy fognak egy hatalmas darab cukrozott vajat, lisztbe mártják, majd olajban megsütik. A fogás első harapásra talán finom is lehet, de a második után ember legyen a talpán, aki vállalkozik a harmadik falatra is.

TONHAL SZEME

Végezetül visszatérhetünk a bevezetőben taglalt furcsaságra: a tonhalszemre. A tonhal szemeit szintén a japánok uralta szigeten kell keresni, ahol a jelek szerint nem a gömbhal és nem is a darazsas süti a legmerészebb fogás, hanem egy látószerv, ami szó szerint farkasszemet néz az emberrel a tányérról és a szupermarketek polcairól. Ez a fogás ugyanis legalább olyan népszerű, mint az Adrián a tintahal…

Forrás:drivemagazine.eu

Különleges élelmiszerek, amik beindítják a fantáziádat és pároddal együtt az ágyba parancsolnak titeket. Top 5 vágykeltő különlegesség a konyhából!
https://napidoktor.hu/egeszseges-otthon/a-legfurcsabb-afrodiziakumok/
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.