A zöldség, amely méregteleníti a vért és a májat

A zöldség, amely méregteleníti a vért és a májat

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2021. november 03. 14:46
A sárgarépa gyógyhatása nyersen és főzve egyaránt megtapasztalható. Azt is mondhatjuk, hogy a zöldségek között a sárgarépa rendelkezik talán a legnagyobb gyógyhatással.

A sárgarépa gyógyhatása nyersen és főzve egyaránt megtapasztalható. Azt is mondhatjuk, hogy a zöldségek között a sárgarépa rendelkezik talán a legnagyobb gyógyhatással.

A sárgarépa gyógyhatása közé tartozik, hogy méregteleníti a vért és a májat, erősíti a szemeket, síkosítja a beleket, tisztítja a bőrt és javítja az emésztést. A friss sárgarépalé amájlegjobb gyógyszere – ez valószínűleg magasbéta karotin-és A-vitamin-tartalmának köszönhető.

A vér alacsony béta-karotin szintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát. A béta-karotin ezen túl véd a szabad gyökök ellen. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át, amely fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az A-vitamin hiány egyik legelső tünete a farkasvakság (szürkületben nem lát az egyén). A-vitamin hiány esetén már napi egy sárgarépa elegendő lehet a szürkületi vakság helyreállításához.

Fotó:123rf.com

A sárgarépa nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz, mely fokozza az emésztést. Ellentétben a legtöbb zöldségfélével, a sárgarépafőzvetáplálóbb, mint nyersen. A nyers sárgarépát lehetőleg olajokkal, zsiradékkal együtt fogyasszuk, mivel az A-vitamin zsírban oldódó.

A pépesített sárgarépa jót tesz ahasmenésescsecsemőknek, mert alapvető tápanyagokkal és szénhidrátokkal látja el őket.

További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.