Hamarabb hiszünk abban, hogy a sport és a cukor-, szénhidrátmentes diéta juttat el minket a fogyáshoz, egy fittebb külső eléréséhez. Vitathatatlan, hogy e kettő nélkül nem érünk el változást. Viszont vannak olyan gyümölcsök, melyek markánsan hozzá tudnak járulni a fogyókúránkhoz.
A szervezet tehermentesítése céljából megfelelően alkalmazott gyümölcsnap részét képezheti az egészséges táplálkozásnak, hosszabb gyümölcskúra azonban könnyen hiányállapotok, betegségek kialakulásához vezethet.
Görögdinnye
Kezdjünk a legnagyobb mumussal, a dinnyével. Miért vonják kétségbe fogyasztó képességét? Az édességéből fakadó cukortartalma miatt. Cáfoljuk meg mindezt: 100 g görögdinnye 30 kalóriát tartalmaz, súlyának 90%-a víz, mely tulajdonsága remekül segíti a fogyást, nem utolsó sorban pedig kiváló arginin forrás, mely alfa-aminosav elősegíti a zsírégetést. Magas víztartalma mellett szól az is, hogy fogyasztása után teltségérzet alakul ki, így az étkezések közti nassolást megelőzhetjük vele.
Paradicsom
Ne felejtsük el, hogy a paradicsom gyümölcs és nem zöldség.Ez a piros kisebb vagy nagyobb élelem tele van antioxidánsokkal, és segíti a vízvisszatartás csökkentését.A paradicsom nagyon alacsony kalóriatartalmú;egy átlagos méretű paradicsom mindössze 22 kalóriát, egy nagy pedig 33 kalóriát tartalmaz.A paradicsomot étvágycsökkentő ételnek is tekintik, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű víz, levegő és rost van bennük.
Banán
Az edzés előtt vagy után elfogyasztott banán fényévekkel jobb energiaforrásnak tekinthető, mint a legtöbb energiaszelet. Míg egy protein szelet cukrot és adalékanyagokat tartalmaz, addig a banán egészséges, természetes élelem.Egy átlagos banán 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, ám súlygyarapodáshoz nem járul masszívan hozzá, mert csak 105 kalóriát és 3 gramm töltő rostot tartalmaz.A banán fogyasztása csökkenti az izomgörcsök kialakulását, alacsonyan tartja a vérnyomást és megakadályozza az elsavasodást.Napi egy banán a reggeli müzlibe és már jól indul a nap.
Grapefruit
Ezt a finom gyümölcsöt a 18. században hozták létre a pomeló és a narancs keresztezésével. Az almához hasonlóan szintén fantasztikus pektinforrás. Nagy mennyiségű C-vitamint, folsavat és káliumot tartalmaz. A rózsaszín és a vörös grapefruit tele van A-vitaminnal és likopinnal, mely fitokémiai anyag védi az artériás falakat az oxidatív károsodásoktól. Ha a napi étkezés előtt körülbelül 30 perccel elfogyaszt egy fél grapefruitot, jóllakottabbnak érzi magát, ami kevesebb étel- és kalóriafogyasztást eredményez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.