Készítsünk hibiszkusz puncsot!

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 03. 13:33
Hogyan készül a hibiszkusz puncs?
A hibiszkusz puncs nem a leggyakrabban fogyasztott innivalók közé tartozik, ezért nyűgözd le a vendégeid egy ízletes virág ihlette itallal. Színének és édes-savanykás áfonyaszerű aromájának köszönhetően tökéletes kiegészítője egy kerti partinak.

Hogyan készül a hibiszkusz puncs?

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 2 csésze szárított hibiszkusz virág hüvely
  • 2 csésze kristálycukor

hibiszkusz-ital

A hibiszkusz puncs elkészítése:

  • Tedd a vizet és a száraz hibiszkuszt egy edénybe, majd helyezd be a sütőbe (ne alumínium edényt használj). Fedd le, és hagyd állni legalább 2 órát.
  • Vedd le a fedőt róla, és tedd oda forrni. Csökkentsd a hőfokot, és hagyd 6-8 percig tovább főni.
  • Töltsd át egy szitán, majd dobd ki a szilárd darabokat. Add hozzá a cukrot, és addig kavard, amíg el nem olvad. Hűtsd le jól.
  • Töltsd kis koktél poharakba, amikben jégkockák vannak. Díszítsd ízlés szerint.

Jó tudni: A hibiszkuszC-vitaminban gazdag, ezért gyakran készítenek belőle lekvárt, zselét és mártást.

Eszedbe jutott valaha egy virágba borult cseresznyefa láttán, hogy milyen finom likőr készülhetne azokból a szirmokból? https://napidoktor.hu/kivul-belul/ezekbol-a-novenyekbol-keszitheto-alkohol/
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.