A birsalma felhasználásával készült fogások nem olyan népszerűek, ahogy azt megérdemelnék. A birsalma készítmények passzolnak húsokhoz, sajthoz, de salátába keverve is pikánssá teszik az ételt.
Két óra.
Kezdésként az almákat megmossuk, megtisztítjuk a nemkívánatos részektől,majd egy jó nagy lábasba bele daraboljuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje őket.Amikor már megpuhultak, ráfacsarjuk a citrom levét, és botmixerrel összeturmixoljuk,amíg egyenletes lét nem kapunk.
A cukrot némi víz segítségével sziruppá főzzük,majd ezt is az almás-citromos léhez adjuk.Folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk, teszünk hozzá diót, ésmég körülbelül 20 percig főzzük. Ezek után a masszát tálkákba öntjük,majd az egészet hűvös helyre tesszük, hogy a birsalmasajt megdermedjen.Egy napot állni hagyjuk, utána kiütögetjük a tálkákból és már fogyasztható is.
Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor.Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.