Amellett, hogy tápanyagokban gazdag, a narancs többek között tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, szűrt leve pedig megnyugtatja a kipirosodott bőrt.
A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, kisebb mennyiségben pedig K- és B-vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása– főleg a téli időszakban– kifejezetten ajánlott.
Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás,meghűlés,hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást.
Emellett tisztítja azemésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akiksúlyfölösleggelküzdenek.
A komor téli időjárás miatt sokszor vagyunk kedvetlenek és levertek, ilyenkor mindenképp ajánlott egy kellemes, illóolajos fürdő. A narancsnyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Ha pedig megtűzdeljük szegfűszeggel, az egész lakást illatosíthatjuk vele.
A narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta ismert, de nem tudjuk, hogy miért egészségesebb, ha egy egész gyümölcsöt eszünk meg, nem csak a vitaminokat.
A vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöket érdemes választani. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul.
Forrás: gyogyzona.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.