bloA narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta ismert, de nem tudjuk, hogy miért egészségesebb, ha egy egész gyümölcsöt eszünk meg, nem csak a vitaminokat.
A Brigham Young Egyetem kutatói a narancsok egészségmegőrző hatását vizsgálták.
Valami miatt egy narancs elfogyasztása sokkal jótékonyabb hatású a szervezetünkre, mintha ugyanazt a mennyiségű C-vitamint tablettákban fogyasztanánk el- mondja Tory parker, a Brigham Young Egyetem munkatársa. Azt gondoljuk, hogy az antioxidánsok keverékének megfelelő aránya lehet a megoldás kulcsa.Minden alkalommal, ha szénhidrátot, vagy zsírokat viszünk be a szervezetünkbe, megnöveljük a vérünkben lévő szabad gyökök számát, magyarázza Parker. Idővel, ez megnöveli a szívbetegségek és az érszűkület kialakulásának esélyeit, de az étkezések után néhány órával elfogyasztott gyümölcs védelmet biztosít a betegségek ellen.
Parker megjegyezte, hogy sok étrend-kiegészítőket gyártó cég nagy koncentrációjú áfonya-, szeder- és narancskivonatot vegyít össze és azt gondolják, hogy ez így jó. A kutatók számos antioxidáns kombinációt azonosítottak, mely során kiderült, hogy a két legfontosabb összetevő a heszperidin és a naringenin. A vizsgálatok eredményeit a Journal of Food Science című folyóiratban publikálták.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.