A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki.Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben.
30 dkg árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és 2 dkg komlóval egy tiszta vászonzacskóba tesszük, jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, pirosra, és a fővő vízből vett adaggal felengedjük.
De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután acukrosvizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig. Állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk.
Majd üvegekbe öntjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. 8 napra tegyük hideg helyre, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésűsörtbarátainknak!
Egy kemény edzés után sok esetben megkívánunk korsó sört. A kutatók szerint ez természetes dolog. De jót tesz?Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.