Diétás és finom!- Bűntudatmentes süteményreceptek Húsvétra

receptek
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 28. 15:25
Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt.

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt.

Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor - és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króma vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére - így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!

Répatorta

Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg reszelt répa
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 1 tk fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 25 dkg sűrű kókuszkrém
  • 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • ½ citrom reszelt héja
Foto:123rf.com

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit. A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Pihentessük a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük el a máz a hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is.

Krémes emeletes epres

Reggelire, és desszertnek is tökéletes ez a szemet gyönyörködtető, krémes-habos palacsinta torony, ráadásul pár lépésben elkészíthető a Scitec Protein Pancake-nek köszönhetően.

Hozzávalók:

  • 10 db Scitec Protein Pancake palacsinta (kókuszos vagy sima) – kb. 4 adagolókanálból készült mennyiség
  • 30 dkg kókuszkrém
  • 2 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • 25 dkg eper
Foto:123rf.com

Keverjük ki a palacsintatésztát a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően, majd süssük ki, és tegyük félre hűlni. Az epret tisztítsuk meg, a felét vágjuk apróra. A kókuszkrémet és a vaníliás ízű Diet Proteint alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjünk meg krémmel egy palacsintát, tegyünk a tetejére egy másikat, ezt is kenjük meg, és folytassuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére is kenjünk krémet, végül díszítsük a maradék eperrel.

Üdítős (Fanta) szelet

A népszerű sütemény diétás változata, lemondás nélkül. Odafigyeltünk arra, hogy az egyszerűen elkészíthető rétegek íze, állaga ne veszítsen élvezeti értékéből, valamint arra, hogy ezt a süteményt azok is bátran fogyaszthassák, akik az egészséges életmód hívei.

Manapság sajnos sokaknak tiltólistás az alap húsvéti kalács, mivel érzékenyek a gluténre és/vagy a laktózra. Szerencsére ma már „mentes” kalácsot is elkészíthetünk a megfelelő anyagok felhasználásával.

Hozzávalók a csokis alaphoz:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon tésztává
  • ½ dl olvasztott kókuszzsír

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 25 dkg vaj/puha kókuszzsír
  • 20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein

Hozzávalók a mázhoz:

  • 7 dl zéró narancsos üdítő
  • 2 csomag cukormentes vaníliapuding

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve.

Foto:123rf.com

Étcsokis kókuszpite

Könnyű kis vasárnapi süti, a lustálkodós napokra – bűntudat nélkül. Nem baj, ha éppen kimaradt egy edzés, ettől a süteménytől nem kúsznak fel a plusz kilók.

Hozzávalók a pitéhez:

  • 6 adagoló kanál eper-fehércsokoládé-kókusz ízű Scitec Protein Muffin
  • Annyi kókusztej/víz, hogy összeálljon tésztává
  • 3 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 40 dkg kókuszkrém
  • 2 adag csokoládé ízű Scitec Diet Protein
  • 10 dkg puha kókuszzsír
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 tk rum aroma (elhagyható)
Foto:123rf.com

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A muffint az utasításnak megfelelően keverjük ki, és süssük készre kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformában, közben keverjük ki a csokikrémet: az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, majd vastagon kenjük meg vele az időközben kihűlt tésztát. Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd tálaljuk felszeletelve.

Bögrés meggyes süti

Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite.

Foto:123rf.com

Hozzávalók:

  • 1 bögre* kefir
  • ½ bögre olvasztott kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre vanília ízű Scitec Diet Protein
  • 1 bögre zabliszt
  • 1 bögre darált mandula/mandula liszt
  • 40 dkg magozott meggy (mirelit vagy cukormentes befőtt, 680g/üveg)

* 2 ½ dl

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet kivéve minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, majd simítsuk az előkészített tepsibe. Szórjuk a tetejére a meggyet, majd kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.