Egyre népszerűbb az egészséges étkezés hívei között a régen csak vadgyümölcsként gyűjtött homoktövis.
Termése gazdag C-vitaminban, nyersen vagy feldolgozva: kompót, lé formában fogyasztható. Bemutatunk egy házilag is könnyen elkészíthető receptet.
Termése gazdag C-vitaminban, nyersen vagy feldolgozva: kompót, lé formában fogyasztható. Bemutatunk egy házilag is könnyen elkészíthető receptet.
A homoktövis termése augusztusban kezd érni, de többnyire szeptember-október hónapokra esik a szüret fő időpontja. Álbogyó termése kézzel szedve könnyen összenyomódik, ezér érdemes ollóval levágnunk.
1 kg homoktövis gyümölcs 5g C vitamint tartalmaz, mézzel kombinálva az őszi-téli meghűléses szezonban igazi vitaminbomba.
A fertőtlenített befőttes üvegeket töltsük meg félig-háromnegyedig a megtisztított homoktövis bogyókkal, majd csurgassunk rá mézet. Néhány hétre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek, majd reggelenként kanalazzunk pár mézes bogyót betegségmegelőzőként, immunerősítőként.
Kovács Éva eredeti Facebook bejegyzéseittolvasható.
A homoktövis terméséből készülhet méggyümölcslé, dzsem, megszárítva műzlibe vagy turmixba is keverhető. Olajából kozmetikumokat és gyógyászati készítményeket állítanak elő: nehezen gyógyuló sebek-, gyomorfekély-, sugárbetegség kezelésére, immunrendszer erősítésére alkalmas.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.