A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely nemcsak a konyha polcára való. Készíthetünk belőle illatosítót (melyet betehetünk a fiókba), de hajöblítőt is.
Arozmaringolajkellemes fenyőillatot kölcsönöz a szappanoknak, krémeknek, géleknek és parfümöknek. Sűrű, bokros növény, gyökere elágazó, levelei pedig tűszerűek és rendkívül kellemes illatúak. Arozmaringfélig télálló növény, gyakran előfordul, hogy az azévben ültetett palánta télen kifagy, de az egyre melegedő klímánkban és egy kis téli védelemmel (takarjuk be a növény tövét) ma már sikeresen termeszthető hazánkban is a rozmaring, sőt óriási bokorrá is tud fejlődni a kertünkben.
A növény leveleit folyamatosan szedhetjük, amíg arozmaringnövekszik. Húzzuk le a „tűket” a szárról, majd aprítsuk fel, mielőtt felhasználjuk.Arozmaringkönnyen szárítható és fagyasztható. Fagyasszunk le egész ágakat, és amikor szükség van néhány levélre, húzzuk végig két ujjunkat az ágon, ezáltal leszakítva a szükséges mennyiségű levelet.
Migrén kezelésére vagy annak megelőzésére kortyoljunk el egy csészényi rozmaring teát.Egy kávéskanálnyi szárított vagy friss rozmaringhoz adjunk 2,5 dl forró vizet (nem kell együtt főzni), takarjuk le, majd 15 perc múlva szűrjük le. Ne feledjük, hogy a gyógyteák készítéséhez ne használjunk fém eszközöket. Naponta fogyaszthatjuk, de hosszútávon rendszeres használata nem javasolt, ahogy várandós és szoptatós anyukáknak sem ajánlott.
A rozmaring hatóanyagai erősítik a hajat is.Ha az előzőnél erősebb rozmaring teát főzünk, és azzal öblítjük le a hajunkat hajmosás után, majd hagyjuk hatni 20-30 percig, azzal a korpának is búcsút mondhatunk.
A rozmaring élénkít, fájdalomcsillapító és izomlazító hatású is, érdemes egy fárasztó nap után rozmaringos fürdőt vennünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.